Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

349 Hits

Publicatie op:
Spiegelvrouw

“Herinneringen zijn weerspiegelingen van je verleden. Soms reflecteren ze een realiteit, maar vaak worden ze hervormd door emoties, zoals een lachspiegel je verschijning kan veranderen.”

Toen ik jonger was, schuwde ik mijn spiegelbeeld. Niet uit ontevredenheid over mijn uiterlijk, maar omdat ik de duistere diepte in mijn ogen vreesde. Twee donkere poelen in het midden van mijn gelaat die mijn ziel tot aan de rand van mijn bewustzijn trokken.

Op een avond stond ik in de badkamer en besloot ik de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ik keek naar de vrouw in de spiegel en analyseerde iedere spier, vorm en trekje die ons gezicht sierden. Toen legde ik mijn aandacht op haar ogen.

De zwarte irissen, omringd door een goudbruine retina waar groene spikkels voor een vreemde schittering zorgden. Langzaam kwam ik dichter bij de spiegel staan tot het puntje van mijn neus het koude glas raakte.

Hoe lang ik zo stond, weet ik niet meer. Tijd en ruimte leken te vervagen. Elk geluid, het getik van waterdruppels en het monotoon gezoem van de radiator, ging op in de zinderende lucht. Ik staarde naar mijn reflectie, en mijn reflectie staarde terug. We zwegen. Woorden zijn overbodig als je één bent.

Een kilte overviel me plots. De vrouw uit de spiegel had haar hand op mijn schouder gelegd, haar greep was stevig en dwingend. Als in een droom keek ik toe hoe ze uit haar wereld klom en het mijne betrad. De spiegelvrouw stond nu voor me, een sinistere glimlach hing om haar lippen. Toen draaide ze zich om en liep weg.

Mijn maag draaide zich om, misselijkheid overviel me. Ik voelde me alsof een deel van me was weggesneden. Ik was incompleet, gebroken en helemaal van stuk.   

Ik was mijn ziel kwijt.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Spiegelvrouw"