Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Spiegelvrouw

| Daphne Soares

“Herinneringen zijn weerspiegelingen van je verleden. Soms reflecteren ze een realiteit, maar vaak worden ze hervormd door emoties, zoals een lachspiegel je verschijning kan veranderen.”

Toen ik jonger was, schuwde ik mijn spiegelbeeld. Niet uit ontevredenheid over mijn uiterlijk, maar omdat ik de duistere diepte in mijn ogen vreesde. Twee donkere poelen in het midden van mijn gelaat die mijn ziel tot aan de rand van mijn bewustzijn trokken.

Op een avond stond ik in de badkamer en besloot ik de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ik keek naar de vrouw in de spiegel en analyseerde iedere spier, vorm en trekje die ons gezicht sierden. Toen legde ik mijn aandacht op haar ogen.

De zwarte irissen, omringd door een goudbruine retina waar groene spikkels voor een vreemde schittering zorgden. Langzaam kwam ik dichter bij de spiegel staan tot het puntje van mijn neus het koude glas raakte.

Hoe lang ik zo stond, weet ik niet meer. Tijd en ruimte leken te vervagen. Elk geluid, het getik van waterdruppels en het monotoon gezoem van de radiator, ging op in de zinderende lucht. Ik staarde naar mijn reflectie, en mijn reflectie staarde terug. We zwegen. Woorden zijn overbodig als je één bent.

Een kilte overviel me plots. De vrouw uit de spiegel had haar hand op mijn schouder gelegd, haar greep was stevig en dwingend. Als in een droom keek ik toe hoe ze uit haar wereld klom en het mijne betrad. De spiegelvrouw stond nu voor me, een sinistere glimlach hing om haar lippen. Toen draaide ze zich om en liep weg.

Mijn maag draaide zich om, misselijkheid overviel me. Ik voelde me alsof een deel van me was weggesneden. Ik was incompleet, gebroken en helemaal van stuk.   

Ik was mijn ziel kwijt.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 37

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Lokeend

Geschreven door Robert Beernink. Geplaatst in Column.
De vijf vijfjes van de Staatsloterij branden in mijn binnenzak. Ik werp een blik naar binnen. Slechts twee dames kijken toe hoe de franchisenemende sigarenboerin de verzame...
Meer lezen van Daphne Soares ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

De bloem en de mens

10, mei, 2020 Esther Goesinne

Loslaten

13, mei, 2020 Esther Goesinne

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!