1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 04-05-2020

Hits: 485

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Spiegeling

Aangepast: 04-05-2020

Mijn vader woont een steenworp ver over de grens met België. In Corona tijd is dat lastig, want hij kan het land niet uit. De douane laat hem niet passeren zonder gegronde reden. Ikzelf moet een attest van mantelzorg aan zijn huisarts vragen om hem te kunnen bezoeken. Mijn zus in Amsterdam heeft hem al die weken alleen digitaal gezien en gesproken.

Als hij naar een crematie in Nederland wil, vraag ik de douane of dat mag. Alleen als het om een eerstelijns familielid gaat. Dat is niet het geval. Mijn vader wil toch gaan en de boete voor lief nemen. Ik herken zijn dwarsheid en begrijp dat hij eraan toe is om er na al die weken in eenzaamheid uit te breken. Ik zou hetzelfde doen, wat kan je in zo’n geval het geld schelen?
Mijn zus whatsappt me in paniek dat papa toch wil gaan. “Hij komt de grens niet eens over,” reageer ik ter geruststelling.

Toch krijg ik nog een idee waardoor het kan lukken, zonder boete van zo’n €480. Als hij zo vroeg mogelijk de grens over kan gaan, wanneer de douane nog niet op haar post staat, en zo laat mogelijk teruggaat, dat wil zeggen na een uur of half negen, zou het kunnen lukken. Het lijkt me de moeite van het proberen waard. De crematie is al om tien uur en hij kan daarna naar ons komen en de tijd uitzitten. Is hij niet vroeg genoeg, dan komt hij daar snel genoeg achter.

Ik bel hem de avond tevoren om het idee aan hem voor te leggen. Ik hoor dat hij tv kijkt, waarschijnlijk Kunst of Kitsch, en inderdaad zegt hij dat hij me zo terugbelt. Ik heb hem al verschillende keren uitgelegd hoe hij de tv op pauze kan zetten, maar helaas, dat beklijft niet. Hij legt neer.

Die avond krijg ik geen telefoontje meer van hem en ik denk: dan houdt het op. De volgende dag, zaterdag, toets ik nieuwsgierig zijn nummer in om te zien of hij thuis is. Hij neemt op. “Ben je toch niet gegaan?” Vraag ik verbaasd en wel wat teleurgesteld, hij leek zo zelfverzekerd. “Nee, dat kon niet. Je mag niet eens met z’n drieën in een auto zitten.” Zegt hij. Vreemd, dat zou toch ook niet gebeuren? “Waarom heb je gisteravond niet teruggebeld?” vraag ik. “Ik had een heel goed plan bedacht.” “Maar ik heb je teruggebeld, en toen zei je dat ik niet eens de grens over zou komen!” werpt hij tegen.

Dan valt het kwartje. Mijn vader kan al zijn hele leven onze stemmen niet uit elkaar houden.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een onnozel/pijnlijk voorval
597
Lezen?
Sabbatical
545
Lezen?
Doof, maar niet stom
531
Lezen?