Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Sorry mama
Inzendingen: 982
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Sorry mama
© Elka Le Mair op .
Aantal hits: 125
Je kon een gezicht trekken alsof alles dichtging. Je lippen krulden naar binnen, je ogen bleven weliswaar open, maar maakten geen contact. Je handen gingen, als om jezelf te omarmen, omhoog en vatte elk een schouder. Ik keek ernaar. Het intrigeerde me, zonder dat ik begreep waarom.
Nu, zoveel jaren later, doe ik hetzelfde. Mijn woede en verdriet slaan naar binnen, mijn mond wordt een streep, mijn ogen richt ik op de verte.
Ik begrijp je nu, mama, postuum. Dat begrip doet pijn. Ik wil getroost worden, huilen, lucht geven aan alles wat mis ging. Maar ik kan niet vragen.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Sorry mama"

Geschreven door Elka Le Mair . Geplaatst in Kort verhaal.
30.12.20
Feedback:
De pijn en het verdriet zijn voelbaar.
Mooi geschreven.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Elka Le Mair 30.12.20
    Dank je wel, Trees!
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !