Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

De buurvrouw

-under construct-

© Bart Deleyn op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
01.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
De laatste zin is mij niet helemaal duidelijk. Klopt volgens mij taaltechnisch niet.

En ik ben het met Elsbeth eens dat er, in deze context, weinig reden is voor paniek bij Britt. Teveel onduidelijkheden voor de lezer die niet in jouw hoofd en gedachtengang kan kijken, Bart.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Bart Deleyn 02.11.22
  Ik heb even wat wijzigingen doorgevoerd en mijn gedachten wat beter geordend. Hopelijk wint het kortverhaal hierdoor aan spankracht?
  • elsbeth boom 14.11.22
   Bart, ik denk echt dat je te veel hooi op je spreekwoordelijke vork hebt genomen. Je wil te veel in te weinig stappen. ook met je laatste herschrijvingen, is er nog steeds geen reden tot paniek, een toeval of de andere heftige emoties.
   Show, not tell, is hier op zijn plaats. Uitleggen heeft geen zin als de emoties niet logisch voelen.
   het spijt me, ik kan er niets meer van maken.
01.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
hoi Bart,
ik snap nog steeds niet waar die paniek bij Britt vandaan komt als Bert niet thuis is. En waarom een flesje nagellak en een vreemde handdoek reden zijn voor nog meer paniek. En gaat Britt ter plekke dood? hoe dan?
te veel vragen, te veel onduidelijkheid.
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Bart Deleyn 01.11.22
  Elsbeth hier volgt een spoiler: buurvrouw is in de tuin van Britt en Bert geweest, Bert is er nergens meer te bespeuren… aarde onder de nagels van de buurvrouw Sonja… Britt haar beurt om te laten verdwijnen komt nog
  Misschien ligt het wel aan mij, maar ik wou een verhaal waar je zelf nog wat moest invullen. Ik dacht al dat ik teveel prijs gegeven had, niet dus blijkbaar.
  • elsbeth boom 02.11.22
   @Bart Deleyn En als je dan toch bezig bent ... (😉) laat het idee van kat en handschoenen los. ik vind bijv. 'De buurvrouw' al spannender
  • Bart Deleyn 02.11.22
   @ELF Ik neem het nog eens door en neem de opmerking van Samuel hierin mee. Idd het kan alleen maar beter worden.
  • elsbeth boom 01.11.22
   mijn probleem is, dat Britt meteen in volledige paniek is wanneer Bert er niet is. en aarde onder nagels bij mijn buurvrouw is voor mij nooit een reden om te denken dat zij dan mijn man dus vermoord zou kunnen hebben. Misschien is het voor anderen wel duidelijk. Voor mij ga je echt te snel. Ik hoop dat anderen ook reageren. Dan krijg je nog meer inzichten. Kan het verhaal alleen maar duidelijker van worden. Nietwaar?