1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 29-04-2020

Hits: 429

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Sociaal onwenselijk

Aangepast: 30-04-2020

Gisteren ging ik met mijn mondmasker winkelen in de Delhaize. Ik had geen zin om aan te schuiven bij de selfscan, dus ging ik naar een bemande kassa. De dame achter de kassa had een prettig voorkomen. Het was een lekker wijf, en ik wilde haar op zijn hondjes doen. Maar ik moest goed overkomen, dat is altijd het belangrijkste. Zo ben ik opgevoed.

'Goedemiddag,' zei ze.
'Hey,' zei ik. Ik probeerde af te leiden of ze mij leuk vond of niet, maar ik realiseerde me dat ik sinds ik in quarantaine ben mezelf nog slechts om de vijf dagen was. And yesterday was not a lucky day, betreffende dat gegeven. 'Vandaag hard gewerkt,' zei ik, om mijn stank wat goed te praten. Ik glimlachte sympathiek.
'Ik ook,' zei ze en ze lachte. Ze had een mooie glimlach. Lekkere lippen ook. Hoe zouden die eruit zien wanneer ...? Shit, ik moet iets zeggen, dacht ik.
'Dat ruik ik,' zei ik en ik knipoogde. Ik rook haar eigenlijk niet - natuurlijk niet - maar ik moest iets zeggen, anders was het contact voorbij.
Ze keek mij niet-begrijpend aan. En hier liep het fout. Ik had misschien kunnen zeggen: 'Je ruikt lekker.' maar dan kwam ik niet goed over. Dat is te direct, en ongepast. En welke man vindt werkzweet nu lekker ruiken bij een vrouw, denkt een vrouw vast, stelde ik me voor. Dus ik zei: 'Ja, je stinkt een beetje. Maar niet erg of zo. En ik misschien ook wel?' Ik herlanceerde mijn sympathieke glimlach. De brug was neergelaten. We konden nu binden.
'Excuseer, meneer?' vroeg ze gepikeerd.
'Wij stinken allebei een beetje?' probeerde ik. 'Omdat we zo hard werken? Allebei?' Ik werk natuurlijk niet, maar probeerde goed over te komen.
Ze keek naar de oude dame naast me in de rij, rolde haar ogen naar haar. Het oude vrouwtje schudde meewarig haar hoofd. Ik bekeek de dame, voelde mij aangevallen, en een beetje boos.
'Scheelt er iets, meneer?' vroeg ze geïrriteerd na enig staren vanmijnertwege.
Ik was boos, maar wist dat het allerbelangrijkste was dat ik goed overkwam. Zo ben ik immers opgevoed. Dus ik zei: 'Mevrouw, u maakt mij een beetje boos, mij zo neer te halen. Zomaar, in den Delhaize.'
Het oude madammetje lachte scherp en zei: 'Doet niet onnozel, meneer. Ga maar voort.'
De kassierster gaf mij het bedrag mee dat ik moest betalen, en zei verder niets meer. Ze keek mij afkerig aan, alsof ik van een lagere diersoort was.
Verslagen zette ik mijn tocht verder, naar huis.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Laat
716
Lezen?
David
684
Lezen?
Tuin
660
Lezen?