Loading...
Kort verhaal

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Korte verhalen

Slayer

Op dit verhaal heb ik veel haat reacties gehad dus heb ik een politiek correcte versie en daaronder de versie die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

 

Ik zat gewoon om 3 uur in de ochtend slayer te luisteren en er kwam een jongedame voor mijn huis staan die op m'n deur begon te bonken dus ik doe het raam open en roep hallo wat is er aan de hand met natuurlijk nog die heerlijke muziek op de achtergrond (ik dacht die vrouw komt een nummertje aanvragen...) dus zij begint iets te brullen wat ik niet kon verstaan. Dus Dus ik roep, "ik versta je niet ik zet hem heel even uit!!!". Dus ik zet het uit zodat we een behoorlijk gesprek kunnen voeren. En nu komt het, DAT VERDOMDE KRENG BRULT NAAR BOVAN DAT IK DIE "HERRIE" UIT MOEST ZETTEN HARTELOZE CULTUURBARBAAR DIE HET WAS. Sorry maar dat gaat mij dus even boven de pet hoor dus ik zeg, “met alle respect verzoek ik u vriendelijk om op te rotten”.

 

De maatschappij dat ben jij.

 

en nu politiek incorrect:

 

Ik zat dus om 3 uur in de ochtend slayer te luisteren met de "als m'n speakers knallen boeit het me niet, ik heb toch nog een paar staan"-insteek en er kwam zon klote islamiet Mohammed figuur die op m'n deur begon te bonken dus ik doe het raam open hé, zeg ik WATSKEBURT met natuurlijk nog die heerlijke muziek op de achtergrond (ik dacht: die gast komt een nummertje aanvragen) dus hij begint te brullen van ALLAH IS GROOT ALLAH IS MACHTIG ALLAH HEEFT PIK VAN 3 METER 80!!! en ik dus SORRRY IK VERSTAA JE NIIIIT!!! Ik met volledige begrip voor alleenstaande Marokkaanse moeders (bleek later een gast te zijn maar ja) die muziek uit om in een behoorlijk gesprek te kunnen en omdat "zij" misschien wel slapende kinderen had. En nu komt het DIE GODVERDOMSE CULTUURBARBAAR ZEGT: ZET DIE TERINGHERRIE ZACHTER. Sorry maar dat gaat mij dus even boven de pet hoor dus ik zeggen: met alle respect verzoek ik u vriendelijk om op te tiefen van mijn erf. En ik leefde nog lang en gelukkig...

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 176

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Nomineer deze schrijver!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de blauwe button te klikken.