Voor schrijvers, door schrijvers
 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Slayer

Op dit verhaal heb ik veel haat reacties gehad dus heb ik een politiek correcte versie en daaronder de versie die bij veel mensen in het verkeerde keelgat schoot.

 

Ik zat gewoon om 3 uur in de ochtend slayer te luisteren en er kwam een jongedame voor mijn huis staan die op m'n deur begon te bonken dus ik doe het raam open en roep hallo wat is er aan de hand met natuurlijk nog die heerlijke muziek op de achtergrond (ik dacht die vrouw komt een nummertje aanvragen...) dus zij begint iets te brullen wat ik niet kon verstaan. Dus Dus ik roep, "ik versta je niet ik zet hem heel even uit!!!". Dus ik zet het uit zodat we een behoorlijk gesprek kunnen voeren. En nu komt het, DAT VERDOMDE KRENG BRULT NAAR BOVAN DAT IK DIE "HERRIE" UIT MOEST ZETTEN HARTELOZE CULTUURBARBAAR DIE HET WAS. Sorry maar dat gaat mij dus even boven de pet hoor dus ik zeg, “met alle respect verzoek ik u vriendelijk om op te rotten”.

 

De maatschappij dat ben jij.

 

en nu politiek incorrect:

 

Ik zat dus om 3 uur in de ochtend slayer te luisteren met de "als m'n speakers knallen boeit het me niet, ik heb toch nog een paar staan"-insteek en er kwam zon klote islamiet Mohammed figuur die op m'n deur begon te bonken dus ik doe het raam open hé, zeg ik WATSKEBURT met natuurlijk nog die heerlijke muziek op de achtergrond (ik dacht: die gast komt een nummertje aanvragen) dus hij begint te brullen van ALLAH IS GROOT ALLAH IS MACHTIG ALLAH HEEFT PIK VAN 3 METER 80!!! en ik dus SORRRY IK VERSTAA JE NIIIIT!!! Ik met volledige begrip voor alleenstaande Marokkaanse moeders (bleek later een gast te zijn maar ja) die muziek uit om in een behoorlijk gesprek te kunnen en omdat "zij" misschien wel slapende kinderen had. En nu komt het DIE GODVERDOMSE CULTUURBARBAAR ZEGT: ZET DIE TERINGHERRIE ZACHTER. Sorry maar dat gaat mij dus even boven de pet hoor dus ik zeggen: met alle respect verzoek ik u vriendelijk om op te tiefen van mijn erf. En ik leefde nog lang en gelukkig...

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 386
(De gemiddelde waardering is 3 door 2 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw verhaal gratis als BookBuster?

Door BookBuster krijgen minder bekende schrijvers een serieuze kans. BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een publicatiekans te geven. Het is de manier om…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…