1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Sint ’s onverwachte bezoek aan het crisisoverleg

Publicatie op : 20-11-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Sint ’s onverwachte bezoek aan het crisisoverleg

310 Hits.

Zondagmiddag half vier. Jaap van Dissel had net het hoge aantal besmettingen op Urk uitgebreid besproken met de leden van het crisisoverleg toen Mark op de gang iets dacht te horen. ‘Ferd, ga jij eens even kijken,’ zei Mark. Ferd baalde. Hij was net aan het appen met Liesbeth. Sinds hij in de fout was gegaan bij zijn huwelijk was hij altijd de klos.

Even later kwam Sinterklaas met een aantal van zijn knechten de kamer in. Meteen verscheen er weer een lach op het gezicht van Mark. ‘Welkom Sint, waaraan hebben we dit bezoek te danken?’ ’Mark, dat vertel ik je zo wel. Wat een drukte hier zeg? ’

Wiebes had ondertussen een stoel voor Sint naast Mark gezet. ‘Mark, wat een jaar is dit. Het had weinig gescheeld of ik had dit jaar bijna het loodje gelegd. Ja, ik ben natuurlijk ook niet één meer van de jongsten. Ik heb mijn oor eens ter luister gelegd, her en der in het land. Jij hebt het redelijk gedaan, beter dan in ieder geval jouw collega in Spanje. Bijna vierentwintig uur per dag zat ik opgesloten op mijn boot. Wat klagen die Hollanders toch, dacht ik wel eens. Trouwens ik heb voor jullie allemaal wat meegenomen. Mark, wil je dat pakje even pakken en dan goed naar mij luisteren. Ja, pak het cadeau maar uit.’

‘Och, wat leuk. Een boek,’ zei hij ‘Ja, ik ben een groot bewonderaar van hem. Barack Obama. Het moet een mooi boek zijn, heb ik gehoord. Maar, waarom dit boek? Is er een reden voor?’ Sint kon een lach niet onderdrukken en zei:‘ Beste Mark, je zit dan al wel tien jaar in het torentje, maar van deze man zou jij nog wel het nodige kunnen leren.’

Nu wil ik Wouter even in de stoel. Wouter Koolmees. Verlegen nam hij naast Sint plaats. ‘Wouter, ik moet een hartig woordje met jou spreken. Elke keer als ik jou op tv zie denk ik: die moest beter weten. Doe wat aan je gewicht. Ik heb dan ook een cadeau voor je meegenomen zodat je daar wat aan kunt doen. Pak maar uit.’ Uit de doos kwamen een paar hardloopschoenen.

Ferd, nu ben jij aan de beurt. De hele tijd had hij al zenuwachtig op zijn stoel zitten schuiven. ‘Ferd, ouwe boef, wat ben jij een rakker. Ouwe snoeper. Ik zag jou in het park tegen jongelui zeggen dat ze 1,5 meter afstand moesten houden, anders kregen ze een fikse boete. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik je op tv zag. Die innige omhelzing met jouw schoonmoeder moest dat nou? ’ Voor het eerst in jaren bloosde Ferd. ‘Om haar nooit meer  te hoeven missen, heb ik iets leuks voor je meegenomen. Pak ze maar uit die fotolijstjes.’

‘Wopke en Eric, kunnen jullie samen even bij mij komen? Eerlijk is eerlijk, eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op jullie maar anderzijds ook een beetje teleurgesteld. Ik dacht dat ik degene hier was die de kadootjes weggaf, maar jullie weten niet van ophouden. Waar halen jullie het geld vandaan?’ Wopke keek een beetje zuinig maar Eric had zijn antwoord al klaar.‘ Dat geld hebben we opgepot dankzij het aardgas uit Groningen en voor de rest weet Wopke nog wel een adresje.’ ‘Nou voor jullie twee heb ik een kadootje waar je weer wat in kunt doen. Een spaarpot.’

‘Wie heb ik nu nog niet gehad, Piet?’

‘Jaap, Sigrid, Carola en Hugo,’ Sint.

‘Oh ja, Hugo. Hoe kon ik Hugo nou bijna vergeten. Hugo, kijk…’

Sint stond op uit zijn stoel en trok zijn mantel een stuk omhoog. Er ging een gelach op in de kamer.  ‘Ja, ik vond jouw schoenen zo mooi dat ik ook maar een paar van die Italiaanse schoenen heb aangeschaft. Tsjonge wat zijn die dingen duur. Piet wil je even naar de gang lopen. Als het goed is, staat daar een cadeau dat nogal breekbaar is.’

Voorzichtig pakte Hugo het cadeau uit. Een spiegel.‘ Ja , waarom een spiegel? Jouw haar zit altijd piek fijn als je op tv bent. Volgens mij ben je wel een beetje ijdel. Ja, geef het maar toe. En trouwens, voor je inzet in deze crisis had je wel een groter cadeau verdiend, maar een zonnebank heb je al.’ Geërgerd liet Hugo de spiegel bijna uit zijn handen vallen.

Jaap wilde al naast Sint gaan zitten maar daar stak Sint een stokje voor. ‘ Sorry Jaap, de dames hebben al zolang zitten te wachten. Nu zijn zij aan de beurt. Carola, ik heb met je te doen. Elke keer die boeren op de stoep. Laat ze gewoon aan het werk gaan. Nog een half jaartje volhouden en dan ben jij van ze af. De boeren van farmers for defense hoeven geen voedselpakket bij jou af te geven, dat heeft de Sint al voor jou meegenomen. Kun je lekker fonduen.’

Sigrid had de hele tijd rustig op haar beurt zitten wachten. ‘Sigrid, waar begin je aan. Ik hoorde van mijn Pieten dat je Mark wilt opvolgen.’ Mark barste in lachen uit. ‘Over vier jaar pas, Sint. Ik ga nog even door nu Klaas er de brui aan heeft gegeven. Hij weet wat het is als je steeds op het reservebankje moet zitten.’

Sigrid keek hem met een kwade blik aan. ‘Nooit juichen, Mark, voordat de buit verdeeld is,’zei ze. ‘Nou Sigrid, ik heb voor jou iets mee genomen dat je mooi in je CD speler in de auto kunt stoppen als je volgend jaar op weg bent naar een verkiezingsbijeenkomst. Piet, zet de CD maar eens op.’  Uit de luidspreker klonk een lied van Marco Borsato: dromen zijn bedrog. ‘ Precies het goede cadeau op het juiste moment,’ zei Mark. ‘Sint, U had de CD wat mij betreft ook wel aan Hugo mogen geven.’ ‘Eikel,’ bromde Hugo.

‘En wil dan nu als laatste Jaap van Distel even naast me gaan zitten?’ ‘Jaap van Dissel, Sint,’ fluisterde Mark hem gauw in het oor.  ‘Jaap, kerel wat een geweldig werk heb je geleverd met je team. Je moet wel eens met kromme tenen in je schoenen hebben gezeten als ze weer eens een advies van het OMT maar half overnamen. Een vraagje: kan ik met Kerst weer met mijn schoonmoeder en de rest van de familie aan tafel zitten? ’ Jaap schoof wat zenuwachtig op zijn stoel heen en weer.‘ Wat ons betreft laten we de teugels enigszins vieren. Ik denk dat Ferd blij zou zijn als ik jouw vraag positief kon beantwoorden. Kan hij zijn schoonmoeder weer eens lekker knuffelen.’

Piet wil jij het cadeau voor Jaap is pakken. ‘Er zit niets meer in de zak, Sint. De zak is leeg.’ Even later kwam een andere Piet toch met een cadeau aanzetten. ‘Jij hebt niet goed gekeken. Hier kijk, een hele doos.’ Jaap kon er wel om lachen en zette een mondkapje op.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.11.20
Feedback:
Leuk geschreven. Het leest lekker weg. Heel mooi om te zien dat je een politiek stuk kan schrijven met hier en daar een mening erdoorheen, maar die toch heel vriendelijk overkomt en met een grote knipoog.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.11.20
Feedback:
Heel leuk geschreven
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.11.20
Feedback:
Erg geestig Harry!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
571
Lezen?
Een dapper besluit.
540
Lezen?
Column
Dilemma(2).
540
Lezen?