Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 
Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan en verwijderen we! Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

447 Hits

Publicatie op:
Single

Er speelden veel variabelen mee, bij dat eerste werkelijke contact tussen haar en mij, hier in de psychiatrie. Zij is een elegante, mooie vrouw: lang, draagt mooie kleren en ik zou ze zo doen, mocht ze het vragen. Ik heb een dikke buik, een ongeschoren hoofd en mijn broek hangt op half zeven. Naast de zenuwen in mijn buik, constateerde ik een enorm minderwaardigheidsgevoel dat ik wenste om te buigen tot een respectvolle houding.
We naderden elkaar en ik zag dat ze niet wist langs welke kant mij te passeren. Als man hoorde ik haar het recht te geven deze keuze te maken. Instinctief wenste ik echter uit te drukken dat ik een beslisser was en koos ik resoluut mijn weg. Abrupt kwam zij tot stilstand.
Ik realiseerde dat mijn keuze minder respectvol was dan ik hoopte over te komen, dus mijn lichaam nam een nederige, verontschuldigende houding aan, maar met de stevige tred van een beslisser. Een tred waar ik al niet meer in geloofde. Ik voelde mij dik en klein, en ik was totaal voorbij geschoten aan mijn voornemens. Bij het opkijken keek ze weg op een verblufte manier. Dit deed mij geen goed.

Totaal verslagen kwam ik aan op mijn bestemming: de overgebleven taart van gisteren.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Single"

© Jorre Vanbaelen

In elke boekenwinkel: