Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 650

Single

Er speelden veel variabelen mee, bij dat eerste werkelijke contact tussen haar en mij, hier in de psychiatrie. Zij is een elegante, mooie vrouw: lang, draagt mooie kleren en ik zou ze zo doen, mocht ze het vragen. Ik heb een dikke buik, een ongeschoren hoofd en mijn broek hangt op half zeven. Naast de zenuwen in mijn buik, constateerde ik een enorm minderwaardigheidsgevoel dat ik wenste om te buigen tot een respectvolle houding.
We naderden elkaar en ik zag dat ze niet wist langs welke kant mij te passeren. Als man hoorde ik haar het recht te geven deze keuze te maken. Instinctief wenste ik echter uit te drukken dat ik een beslisser was en koos ik resoluut mijn weg. Abrupt kwam zij tot stilstand.
Ik realiseerde dat mijn keuze minder respectvol was dan ik hoopte over te komen, dus mijn lichaam nam een nederige, verontschuldigende houding aan, maar met de stevige tred van een beslisser. Een tred waar ik al niet meer in geloofde. Ik voelde mij dik en klein, en ik was totaal voorbij geschoten aan mijn voornemens. Bij het opkijken keek ze weg op een verblufte manier. Dit deed mij geen goed.

Totaal verslagen kwam ik aan op mijn bestemming: de overgebleven taart van gisteren.

Dit artikel delen?
Auteur: ©Jorre Vanbaelen
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 281
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Single"

Geschreven door Jorre Vanbaelen . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!