Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

250 Hits

Publicatie op:
Schuld
Als de verbinding wordt verbroken, wat heb je dan nog aan een beltegoed?
Hoeveel zinnen blijven er over. Is ze uitgesproken voordat ze alles heeft gezegd?
Geluk is een roltrap van tevredenheid die plotseling kan stoppen of de verkeerde richting op kan gaan. Vallen doe je sowieso. Hoe diep moet je naar de kelder gaan om het licht te zien? Haar gedachten zijn niet te verkrachten. Maar ook al bezit ze het vermogen iets goed te verwoorden, ze praat toch tegen zichzelf. Het onaanvaardbare went nooit. Ze heeft overwogen om met alles te stoppen. Laat het maar winter blijven. Aardedonker. Zoals op die avond.
‘Je kunt ons altijd bellen.’ Om te horen dat je je beter zo niet kunt kleden?

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schuld"

© Han Maas
26.07.20
Feedback:
Ik vind het wel leuk, maar wat moeilijk te begrijpen. Wie is je, ze en ons? Je hoeft niet alles uit te leggen, maar dit is mij iets te weinig.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Han Maas 26.07.20
    Dank voor je reactie, Janneke. Het is deels een algemene beschouwing, overpeinzing in de je-vorm ofwel men. Toegespitst op het slachtoffer in de ze-vorm. Ons kan iedereen in haar omgeving zijn.