1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Schuld

Publicatie op : 25-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Schuld

321 Hits.
Als de verbinding wordt verbroken, wat heb je dan nog aan een beltegoed?
Hoeveel zinnen blijven er over. Is ze uitgesproken voordat ze alles heeft gezegd?
Geluk is een roltrap van tevredenheid die plotseling kan stoppen of de verkeerde richting op kan gaan. Vallen doe je sowieso. Hoe diep moet je naar de kelder gaan om het licht te zien? Haar gedachten zijn niet te verkrachten. Maar ook al bezit ze het vermogen iets goed te verwoorden, ze praat toch tegen zichzelf. Het onaanvaardbare went nooit. Ze heeft overwogen om met alles te stoppen. Laat het maar winter blijven. Aardedonker. Zoals op die avond.
‘Je kunt ons altijd bellen.’ Om te horen dat je je beter zo niet kunt kleden?
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

26.07.20
Feedback:
Ik vind het wel leuk, maar wat moeilijk te begrijpen. Wie is je, ze en ons? Je hoeft niet alles uit te leggen, maar dit is mij iets te weinig.
 • Waardering
  60%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Han Maas 26.07.20
  Dank voor je reactie, Janneke. Het is deels een algemene beschouwing, overpeinzing in de je-vorm ofwel men. Toegespitst op het slachtoffer in de ze-vorm. Ons kan iedereen in haar omgeving zijn.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Barbara Baarsma - hier moet de mattenklopper over
756
Lezen?
'Hij is niet een van ons'
754
Lezen?
Column
Wat onder het vet zit bederft niet
688
Lezen?