• Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Schietgebedje

Op dit moment heb ik al zo lang gewacht. Ik kijk opzij, om mij heen en naar boven. Alleen de wolken bewegen zich voort.

Niemand die mij ziet, of hoort. Hoop ik.
Verscholen achter een dikke boom wacht ik op het juiste moment.Dan in een flits schiet ik in één keer. Raak.

Gek ben ik. Waar ben ik mee bezig?Ook al ben ik ontwikkeld, sta ik positief in het leven, nu zie ik het negatief in.Tijd heb ik nodig. Fixeren is belangrijk. Ik loop terug.

In de kamer is het donker. Wachtend. Mijn leven gaat als een film aan mij voorbij. Ik speel een rol. Het moest. Van wie? Geld, veel geld.Schaamte. Licht. In een reflex kijk ik in de spiegel. Mijn gezicht, verschoten van kleur. De spiegel liegt nooit. Het beeld blijft mij na. Het staat vast. Ik kan niet meer terug.

Mijn opdrachtgever is tevreden. Zeer tevreden.De betrokkenen kunnen mij wel schieten. Risico van het vak. Ik doe een schietgebedje.Ik hef mijn hoofd, statisch. Op naar het volgende plaatje van een BN-er.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 549
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Op zoek naar nieuwe columnisten

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We publiceren een column in volgorde van binnenkomst. Dus denk je dat je in staat bent een puntige…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…