Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

Schietgebedje

Op dit moment heb ik al zo lang gewacht. Ik kijk opzij, om mij heen en naar boven. Alleen de wolken bewegen zich voort.

Niemand die mij ziet, of hoort. Hoop ik.
Verscholen achter een dikke boom wacht ik op het juiste moment.Dan in een flits schiet ik in één keer. Raak.

Gek ben ik. Waar ben ik mee bezig?Ook al ben ik ontwikkeld, sta ik positief in het leven, nu zie ik het negatief in.Tijd heb ik nodig. Fixeren is belangrijk. Ik loop terug.

In de kamer is het donker. Wachtend. Mijn leven gaat als een film aan mij voorbij. Ik speel een rol. Het moest. Van wie? Geld, veel geld.Schaamte. Licht. In een reflex kijk ik in de spiegel. Mijn gezicht, verschoten van kleur. De spiegel liegt nooit. Het beeld blijft mij na. Het staat vast. Ik kan niet meer terug.

Mijn opdrachtgever is tevreden. Zeer tevreden.De betrokkenen kunnen mij wel schieten. Risico van het vak. Ik doe een schietgebedje.Ik hef mijn hoofd, statisch. Op naar het volgende plaatje van een BN-er.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 462
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster