Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Schatkaart
Inzendingen: 1049
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Schatkaart
© Arjan Zuidervliet op .
Aantal hits: 94

Ik was al de hele dag aan het werk op de computer en toen ik daarmee klaar was, begon ik te schrijven. In de verte hoorde ik iemand roepen, maar het drong niet door tot de wereld waarin ik zat. Later staarde ik naar buiten …

Je liep met een schatkaart in je hand en ik volgde jou vanachter een troebel venster. De lucht fluisterde, dat je vleugels had en je rende met je armen wijd de startbaan op, van gras. Je landde op het eiland en keek op de kaart, terwijl een wilde kat onopvallend langs je heen rende.

Ik kwam de hut uit en ik liep naar je toe. “Laat me eens kijken op de kaart?” Je gaf hem zonder vragen. “Nog drie stappen, dan zijn we er, volgens mij!” We groeven iets op, wat je juist daarvoor had begraven.

Mijn naam stond erop.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Schatkaart"

Geschreven door Arjan Zuidervliet . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(249)
54 commentaren
8 nuttige stemmen.
21.01.21
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart