1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  924 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-03-2021

Hits: 235

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Schaduwwerk

Aangepast: 25-03-2021
Ik geloof dat ik heel bijzonder ben. Niet alleen ik, maar ook jij. Ik zie zoveel mysterie wanneer ik je diep aankijk in je ogen. Het concept 'realiteit' is niet iets algemeens, als je het mij vraagt. Zoals ik, heb ook jij jouw eigen perceptie dat jouw brein interpreteert in dit leven vanuit jouw eigen ervaringen en gevoelens over onze alledaagse belevingen. Puur om deze reden is mijn inlevingsvermogen in andere best groot.
 
Je houdt ervan om bezig te zijn met beeldende kunst en culturele vorming. Muziek en Literatuur zijn jouw belangrijkste activiteiten in het leven. Je zegt altijd dat je drie talen vloeiend kent. Nederlands, Engels en lichaamstaal. Je vertelde me ook soms dat jouw muzikaliteit tot de dag van vandaag een universele taal voor jou is. Een muziekstuk ontleed jij in geluiden, dat weer bestaat uit frequenties. De juiste samenstelling van die frequenties heeft weer een bepaalde effect op ons. Een simpele instrumentale stuk kan een mens voeden met blijdschap, verdriet, agressie, inspiratie en ga zo maar door.
 
Maar naast al deze productieve aspecten hangt er ook wat duisternis over jou heen. Iedereen heeft dat wel. Een vrij onschuldige, maar toch een gevaarlijke voorbeeld, is een leugentje om bestwil. Het kan om iets mega kleins gaan, maar iets OF iemand draait alsnog op voor dat leugentje. In mijn geval werd het zo normaal dat ik er beter in werd. Mijn leugens werden groter, creatiever en realistischer. Mijn dubbelleven ging jaren door uiteindelijk. Het enige wat nog waar was over mij waren mijn gegevens op mijn identiteitsbewijs en bij de belastingdienst.
 
Ik had uiteindelijk een openbaring op een dag. Ik liep grotendeels mijn hele leven te falen. En de eerste die eronder leed was ikzelf. Het werd teveel en na een tijdje werd ik gewoon moe om te falen en mezelf tekort doen. En als ik iemand niet wil teleurstellen, dan is het mezelf wel.
 
Een klein voorbeeldje was het stoppen met roken. Ik was trots om mede te delen aan de hele wereld dat ik zou stoppen. Uiteindelijk voelde het alsof ik het alleen maar deed voor de mensen om me heen en niet meer voor mezelf. Elk moment dat ik kon vinden om mij af te zonderen van iedereen ging er een sigaret in mijn mond met telkens dezelfde quote in mijn hoofd, 'dit is je allerlaatste sigaret.'
 
Na mijn openbaring vier jaar geleden heb ik geen één sigaret meer aangeraakt. En alles wat ik toen loog over mezelf ben ik aan het verwezelijken. Die donkere kant van mij heb ik maar gezien als een onzichtbare rugtas die ik nu aan het uitpakken ben voor het verminderen van de lasten op mijn schouders. Uiteindelijk waren het allemaal dingen die ik wou doen. Daarom ben ik blij dat mijn duistere kant een groot onderdeel is gebleven van mijn leven.
 
'Ik zal het nooit meer vergeten, JIJ en IK zijn één. En ik kan nu echt zeggen dat ik van mezelf begin te houden.'
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

26.03.21
Feedback:
Heel mooi geschreven. Ik weet alleen niet goed of het hier wel thuis hoort, als kort verhaal bedoel ik. Misschien is het eerder een cursiefje?
Show more
 • Lenny Kowid 26.03.21
  Dank u wel voor uw reactie. Ik waardeer de feedback en neem het in vertrouwen mee. Ik ben nog niet zo lang bezig met literatuur en alle concepten eromheen. Al doende leert men. Ik zal dit zeker meenemen als huiswerk.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Het één of het ander
233
Lezen?
Net ontwaakt
191
Lezen?
Door de maag
178
Lezen?