Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Schaakboksen

| Aldous Geechyde

Het kale appartement met open gekrabde bank en kapot tapijt ligt er troosteloos bij. De geur van kat vult de ruimte als sigarenrook tijdens een pokeravond. Jim kan het zelfs proeven op zijn tong wanneer hij praat. Waarom iemand ooit een kat zou nemen gaat zijn brein te boven. Je krijgt alle nadelen van een kind, zonder de waardering. ‘Ze lijken lief, maar zo’n beest vreet rustig je gezicht eraf als je onverwachts dood gaat’, denkt hij bij zichzelf. ‘Dat gebeurt regelmatig met eenzame kattenvrouwtjes’. Hij wrijft nog eens in zijn ogen die al beginnen te prikken.

Er wordt vanavond vegetarisch gekookt. Een idee van Jim, om toch eindelijk zelf eens iets te doen voor het klimaat. Tijdens het snijden van de sponzige massa van een stuk Tofu begint hij hier echter een beetje spijt van te krijgen. Pieter babbelt intussen vrolijk door.

‘Ik wil echt meer gaan sporten dit jaar. Helaas blijf je van schaken alleen niet echt fit. Tenzij je aan schaakboksen doet natuurlijk.’

‘Schaakboksen?’

‘Ja, schaakboksen is een sport waarbij je steeds 3 minuten snel-schaakt, en dan 3 minuten bokst. Je kan zowel winnen door iemand knock-out te slaan als iemand schaakmat te zetten.’

‘Je lult.’

‘Nee man, er worden zelfs wereldkampioenschappen gehouden. Zoek maar op.’

De curry begint lekker te ruiken en de stukjes tofu worden op hoog vuur gebakken met een beetje sojasaus.

Het is de vierde keer dat ze met z’n tweeën afgesproken hebben en het geforceerde is er nu een beetje af. Niet meer constant zoeken naar vragen of praten over de rest van het team, maar rustig ouwehoeren over nietszeggende dingen. 

Even later scheppen ze hun borden vol. Het eten smaakt Jim een stuk beter dan verwacht. De tofu voelt nog steeds een beetje sponzig, maar niet vies.  

“Ik moet zeggen dat het redden van de planeet nog best smakelijke kan zijn.”

Pieter knikt instemmend.

Het blijft een poosje stil terwijl ze rustig aan hun bord leeg eten. Wanneer je iedere dag 8 uur met elkaar doorbrengt is op een gegeven moment de gespreksstof wel een beetje op. 

‘Zullen we maar wat Tv kijken?’

‘Ja lijkt me goed.’

Een uurtje later loopt Jim met een tevreden gevoel naar de trein. 

Misschien begint vriendschap wel wanneer je niet meer bang bent voor stilte.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 119

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

running in the family

Geschreven door wybo kuizenga. Geplaatst in Column.
Ik vraag u af of u dat ook heeft. Het idee dat het iets minder zichtbare broertje of zusje van een celebrity vaak interessanter is dan de beroemdheid zelf. Neem nou Birgit ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een dapper besluit.

11, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Iets sterkers

10, mei, 2020 Amber Fernandes

De Venijnboom

07, mei, 2020 Amber Fernandes
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!