Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 553
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Sarah.

| Harry Boerkamp

Roomsoesjes, mokkataart of toch liever appelgebak?’ vroeg Sanne vriendelijk aan de gasten toen de koffie voor hen op de tafel stond. Vrijwel iedereen die ze uitgenodigd hadden voor de vijftigste verjaardag van hun moeder, Anne, was aanwezig in de mooi aangelegde tuin.

Het was een prachtige dag in juni, geen wolkje was er aan de strak blauwe lucht te zien, alleen vliegtuigen hadden een spoor van witte strepen in het blauw achtergelaten.

Anne, was de hele dag al een beetje gespannen. Wat stond haar allemaal nog meer te wachten op deze dag? Gisteravond had ze steeds meer spandoeken in de voortuin zien verschijnen. En al die Sarahs, de één nog fraaier uitgedost dan de ander. Ze kon de straat niet meer inkijken.

Haar dochters, vrienden, buren, collega’s hadden teksten op de spandoeken geschreven, waarbij haar de tranen van het lachen soms over de wangen rolden. Ook een  tekst met een kritische ondertoon ontbrak niet. Zo van : elk pondje gaat door het mondje. Ja, ze wist hetzelf ook wel. Alles wat zoet was, kon ze moeilijk laten staan.

Toen de koffie op was en iedereen voorzien was van een lekker drankje, vroeg Sanne haar moeder om  even lekker ontspannen te gaan zitten. Na lieve woorden over haar moeder, gaf ze haar het cadeau waar ze samen met haar broers en zussen al maanden voor gespaard hadden. Een mooie stedentrip naar Lissabon.

Anne kreeg de tranen in de ogen. Ze liep op Sanne af en gaf haar en de andere kinderen een kus. De mooie ring met diamanten die ze ’s morgens vroeg, in bed, al gekregen had van haar Bart schitterde in de zon.

Het feest was nog lang niet voorbij. Nadat Sanne het cadeau had gegeven, kwamen opeens twee als Sarah  verklede vrouwen de tuin in. Pas op het moment dat ze allerlei dingen uit haar leven vertelden, had Anne door wie het waren. Haar zussen, Carla en Monique. Ze had hun al gemist.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 35

2.335

(De gemiddelde waardering is 2.3 door 3 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Verandering.

Geschreven door uncle Jean. Geplaatst in Kort verhaal.
Scoutingprogramma is opgeheven, iedereen is welkom.(flitsverhaal)
Actuele Top 3 van deze rubriek

Even iets anders in deze onzekere tijd.

23, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Een sprankje hoop

07, mei, 2020 Esther Goesinne

Meneer Geurtsen

05, mrt, 2020 Harry Boerkamp

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!