Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

213 Hits

Publicatie op:
Sneeuwwitje vandaag
Sneeuwwitje was naar haar eigen gevoel een eeuw te laat geboren. Haar handelsmerk, een smetteloze, witte teint in combinatie met ravenzwarte haren, mochten dan in de vorige eeuw een teken van aristocratie geweest zijn, tegenwoordig werd er nogal op neergekeken.
Dertig keer had ze vruchteloos auditie gedaan bij Benelux Top Model. Ze was er keihard neergesabeld door de legendarische supermodellen uit de jury, met samen een supercarrière van minstens tien jaar. Smalend kreeg ze te horen dat ze weliswaar figureerde in een aantal prachtige fotoshoots met een mandje in het bos, maar dat ze de kunst om een Delvaux-handtas aan de man of vrouw te brengen, nooit zou beheersen. Tenslotte waren de headhunters in hun show op zoek naar modellen die haute couture wisten te brengen, en niet naar volksmeisjes met pofmouwen die aanpapten met dwergen in het bos.
Dan besloot ze zich in te werken in de hedendaagse modefenomenen. Ze maakte zich follower op de Facebookpagina's van de meest invloedrijke trendwatchers, die iconen als een Kim Kardashian groot hadden gemaakt. Geleidelijk aan begon er een uitgekiende marketingstrategie te rijpen in haar niet zo blonde brein. Research leerde haar dat ‘Temptation Island’ in Vlaanderen het meest bekeken TV-programma was. Een van de verleiders zou haar prins worden, al wist hij het nog niet. Ze schreef zich in voor de editie 2021, die wegens de coronabeperkingen zou doorgaan in de Limburgse bossen. Te midden van ex-modellen en VIP’s van allerhande pluimage was zij onvermijdelijk de vreemde vogel in de bijt,de outsider op wiens kap kijkers en medekandidaten zich straffeloos konden te buiten gaan. Ze schikte zich in de rol van de underdog: rekenend op het minderwaardigheidscomplex van de meerderheid van de Vlamingen groeide ze razendsnel uit tot de publiekslieveling.
Om de kijkcijfers wat op te krikken in de zoveelste editie van het programma, was er door de makers een rivaliteit op poten gezet tussen haar en een ex-fotomodel. Zo was er in menige aflevering te zien hoe de voormalige miss België haar afkatte en haar fysiek en verbaal bedreigde. Uiteraard nam een vrijgezel, die net een kledinglijn had uitgebracht en dus meende dat hij politiek correcte rol te vervullen had, het nu en dan voor haar op. Na het doornemen van een ingeblikte scène waarin haar rivaal op een appel spuwde, besefte ze dat haar moment gekomen was. Met de nodige weerzin dwong ze zich een hap uit de bewuste appel te nemen, waarna ze verstikkingsverschijnselen veinsde en voor dood neerviel. Aangezien er geen dokter bij de hand was in de uitgestrekte bossen van Midden-Limburg, besloot de Bachelor zijn marktwaarde wat op te vijzelen door mond-op-mondbeademing toe te passen. Nadat ze het moment precies lang genoeg had gerekt, kwam ze langzaam weer bij.
De filmploeg vroeg hun om de bewuste scène nog een paar maal over te doen, om zo met diverse camera’s de meest pakkende gezichtspunten te registeren. De dag van de uitzending piekten de kijkcijfers tot een zelden geziene hoogte. De volgende maand, terend op hun momentum, wisten de vrijgezel en zijzelf de reportage voor hun celebritybruiloft aan de belangrijkste Vlaamse en internationale media te verkopen. Rekening houdend met de vervaldatum van de gemiddelde realityshow besloten ze zich daarna te wijden aan hun gezin. Ze leefden nog lang en gelukkig en kregen vele kinderen, diabetes en een maagzweer.
 
 
 
 
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Sneeuwwitje vandaag"

07.10.20
Feedback:
Geniaal geschreven, ik heb er echt van genoten!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig