1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 21-08-2020

Hits: 286

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

rouwverwerking

Aangepast: 24-08-2020
Over het onvermogen tot rouwverwerking en het grote belang om toch gehoord te worden
Wat doet rouw met mij en de mijnen, het zette mijn leven op zijn kop!
Het zette mijn leven op zijn kop. Er is teveel rouw voor 1 leven, kramp in mijnziel, mijn hoofd en lijf lieten het afweten. 
Teveel afscheid, ik kon het niet meer kan laten versmelten met mijn leven, accepteerde het als onderdeel van mijn bestaan.

Lastig om daar een weg in te vinden, soms waren er te veel zijpaden en verdwaalde ik in mijn emoties.
Emoties die niet te delen of te verwoorden zijn, door er een specifiek benoemen gaf dat de andere recht op een feestje op mijn ziel .
Veel mensen beseffen niet dat bij mijn veelheid aan verlies je niet alleen wilt zijn, maar dat wel altijd bent dat soms de regen van verdriet als kiezelstenen valt.  
 
Het is nu voor mij redelijk te hanteren, wilskracht, overlevingsdrang, zwartgallige humor, mijn ervaring gebruiken voor anderen, de zwaarte verlichten.
De vrienden gingen verder, mijn rampenboek uitgelezen. Ik loop aan de zijlijn mee.
Ik ontmoette iemand, die besefte dat ik het op mijn manier moest doen, de aandacht die ik mocht vragen was voor mij een kado.
 
Ik kan weer relativeren, lachen, ook om mezelf, zomaar intens genieten, wetende dat als ik verdwaal, ik een beroep mag doen op die ander.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.08.20
Feedback:
Je schrijft een breekbaar verhaal, met rouw en verdriet valt niet te spotten en dat voel ik in je tekst ook terug. Ik ben het eens met de anderen, wat kleine verbeteringen zullen de kwaliteit verhogen.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.08.20
Feedback:
Je hebt iets heel moois geschreven Irene, wat volgens mij ook voor veel mensen herkenbaar is.
Alleen ben ik het helemaal met Bert eens dat er iets mis is gegaan. Lees je tekst nog eens door en verbeter hem, dat kan!
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.08.20
Feedback:
Fijn dat je weer meer kunt genieten in je leven Irene, maar let wel op de interpunctie van je verhaal.
 • Waardering
  40%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
corona vooroordeel
374
Lezen?
mijn beste beslissing ooit
366
Lezen?
winter
333
Lezen?