Voor schrijvers, door schrijvers
T.g.v. een mogelijke poging om malware toe te voegen aan de website op 30 november is de website helaas enige tijd niet bereikbaar geweest. Op dit moment is het probleem opgelost en zijn de website en alle inzendingen weer nagenoeg volledig beschikbaar. Mogelijk zijn inzendingen voor schrijfactiviteiten en aanmeldingen als lid, door onze automatische beveiliging, tijdens een korte periode niet volledig afgehandeld. We verzoeken je deze opnieuw te verzenden, resp. je opnieuw aan te melden. Onze excuses voor het ongemak.

Kort verhaal

Kort verhaal
Inzendingen: 892
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."

rouwverwerking

Over het onvermogen tot rouwverwerking en het grote belang om toch gehoord te worden
Wat doet rouw met mij en de mijnen, het zette mijn leven op zijn kop!
Het zette mijn leven op zijn kop. Er is teveel rouw voor 1 leven, kramp in mijnziel, mijn hoofd en lijf lieten het afweten. 
Teveel afscheid, ik kon het niet meer kan laten versmelten met mijn leven, accepteerde het als onderdeel van mijn bestaan.

Lastig om daar een weg in te vinden, soms waren er te veel zijpaden en verdwaalde ik in mijn emoties.
Emoties die niet te delen of te verwoorden zijn, door er een specifiek benoemen gaf dat de andere recht op een feestje op mijn ziel .
Veel mensen beseffen niet dat bij mijn veelheid aan verlies je niet alleen wilt zijn, maar dat wel altijd bent dat soms de regen van verdriet als kiezelstenen valt.  
 
Het is nu voor mij redelijk te hanteren, wilskracht, overlevingsdrang, zwartgallige humor, mijn ervaring gebruiken voor anderen, de zwaarte verlichten.
De vrienden gingen verder, mijn rampenboek uitgelezen. Ik loop aan de zijlijn mee.
Ik ontmoette iemand, die besefte dat ik het op mijn manier moest doen, de aandacht die ik mocht vragen was voor mij een kado.
 
Ik kan weer relativeren, lachen, ook om mezelf, zomaar intens genieten, wetende dat als ik verdwaal, ik een beroep mag doen op die ander.
 
Dit artikel delen?

irene wagemaker

Avatar

Publicatie op .
Hits: 110

geef een waardering voor: "rouwverwerking"

Geschreven door irene wagemaker . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
21.08.20
Feedback:
Je schrijft een breekbaar verhaal, met rouw en verdriet valt niet te spotten en dat voel ik in je tekst ook terug. Ik ben het eens met de anderen, wat kleine verbeteringen zullen de kwaliteit verhogen.
Grammatica & Spelling:
Voldoende
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.08.20
Feedback:
Je hebt iets heel moois geschreven Irene, wat volgens mij ook voor veel mensen herkenbaar is.
Alleen ben ik het helemaal met Bert eens dat er iets mis is gegaan. Lees je tekst nog eens door en verbeter hem, dat kan!
  • Lezenswaardig:
    60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !