Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

353 Hits

Publicatie op:
Ritme van de regen.

Ik houd van het ritmische geluid van de regen. Iemand anders denkt er misschien wel heel anders over. En haat regen.
Natuurlijk heb ik genoten van die fantastische zomer die we achter de rug hebben maar af en toe verlangde ik ook wel naar een verfrissende regen- of onweersbui. De geur van ozon in de lucht. Heerlijk.
Om eerlijk te zijn, heeft het wel heel lang geduurd voordat ik van dat geluid weer kon genieten.

Jarenlang was ik gelukkig in de liefde met Ilse. Abrupt kwam er echter een einde aan dat geluk. Ik weet nog steeds niet waarom.
Toen ik na een klus voor mijn werk in Amerika thuis kwam, reageerde niemand op mijn ‘hallo schat, ik ben er weer ʼ toen ik de deur opende.
Ik liep de kamer door en mijn blik viel op een briefje dat op de tafel lag. Veel stond er niet in het briefje. Alleen dat ze weer verliefd was geworden op Bart, haar vroegere jeugdliefde. Avonden vroeg ik me af wat er mis gegaan was in onze relatie. Ook haar ouders begrepen niets van haar plotselinge vertrek en konden geen contact met haar krijgen.

Toch brak de zon weer door in mijn leven. Op mijn werk ontmoette ik Merel.Het duurde niet lang of we gingen op vakantie. We kwamen in een resort terecht met heerlijke sauna’s en mooie zwembaden.
Overdag was het prachtig weer maar als we ’s morgens wakker werden, kon het af en toe behoorlijk regenen. Vanuit ons bed keken we uit over een prachtig meer. Als het zo regende, kroop Merel nog eens weer lekker tegen me aan en luisterden we naar het geluid van de regen dat op het dak viel.

Zo tegen me aanliggend, mocht het van mij nog wel een tijdje regenen.   


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ritme van de regen."