Voor schrijvers, door schrijvers
980 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

465 Hits

Publicatie op:
Rinus.

‘Drijft daar een lijk?’ vraagt Mart als hij denkt iets in het water te zien tijdens hun fietstocht. ‘Waar dan?’, vraagt Monique.
Ze stappen van de fiets en lopen naar de overkant van de dijk. ‘Kijk dan, daar in de buurt van die kribben.’
Monique tuurt in de verte en dan opeens ziet ze ook iets verdachts drijven. ‘Ik ga even kijken,’ zegt Mart die aanstalten maakt om over het pad dat door de uiterwaarden loopt naar de plek te gaan waar ze iets in het water zagen drijven.
‘Wacht even,’ zegt Monique ‘ik ga met jou mee.’
Naarmate ze dichterbij komen, wordt duidelijk dat het iets dat ze in het water zagen drijven op een mens lijkt. Mart wil over de kribben lopen maar Monique wordt steeds bleker en voelt haar maag omhoog komen.
‘Kom, we gaan terug,‘ zegt ze en trekt Mart aan de hand mee. ‘We moeten de politie waarschuwen.‘
Voordat hij terug loopt, kijkt Mart nog een keer achterom en zoekt even later op een bankje langs de dijk op zijn mobiele telefoon naar het nummer dat ze moeten bellen. Monique is nog steeds lijkbleek.
Tien minuten later is de politie ter plekke en vertellen ze wat ze gezien hebben.
Ze wachten het vervolg niet af en besluiten verder te gaan met hun fietstocht over de dijk  met het uitzicht over één van de mooiste rivieren in het land. De IJssel.
Onderweg komen ze een aantal oudere mannen tegen die op deze zonovergoten dag alleen in een T-shirt en met een helm op met hun Harley Davidsons aan het toeren zijn. ‘Zo’n  mooie oude motor zou ik ook nog wel eens willen hebben ,ʼ zegt Mart.
Als Mart de volgende morgen de krant openslaat en op de streekpagina’s terechtkomt, ziet hij algauw het bericht over een persoon die gevonden is in de rivier, op de plek die zij hadden aangewezen.
Het blijkt een bekende zwerver geweest te zijn, Rinus, die regelmatig door de stad zwierf en zomer en winter onder de brug sliep. 
Maanden was hij al niet meer in de stad gezien. Hoe hij in het water terecht was gekomen, was een raadsel.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Rinus."