Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

408 Hits

Publicatie op:
Relatiebemiddeling

Zenuwachtig staat Arie voor eetcafé de Pijp. Hij friemelt wat aan zijn stropdas, kijkt nog een keer naar de rode roos in zijn linkerhand, trekt zijn schouders omhoog en opent met zijn andere hand de deur van het eetcafé. Het is zijn eerste afspraakje sinds zijn scheiding zo een anderhalf jaar geleden. Het heeft flink wat voeten in aarde gehad voor hij de stoute schoenen had aangetrokken om zich in te schrijven bij een datingsite. Willem Jan had hem lopen pushen en de redenen van Arie om het niet te doen gebagatelliseerd tot iets kleins. ‘Je leeft maar een keer’, had Willem Jan geopperd en dat had de doorslag gegeven. Door bemiddeling van een dating coach waren hij en zijn 'date' aan elkaar gekoppeld. Zelf zou hij nooit het initiatief hebben genomen bij zo een bloedmooie vrouw. Hij is niet het type man waar vrouwen op vallen, ze zien hem meer als maatje dan als liefdespartner. Maar tussen haar en hem was er vanaf de allereerste internet ontmoeting een klik geweest. De manier waarop ze beiden in het leven staan sluit haast naadloos op elkaar aan.

En vandaag is het dan eindelijk zover, ze hebben hier in eetcafé de afgesproken. Ongemakkelijk staat hij met de roos in zijn hand en tuurt met geknepen oogjes de omgeving af. Even is hij bang dat zij niet komt opdagen.
‘Arie, Arieeeeeeeee.’
Arie hoort een onaangename stem zijn naam roepen. Hij draait zich in de richting waar de stem vandaan komt. In de schemer van een lamp zit een grote vrouw.
‘Arie, ik zit hier’ en om haar luide woorden extra gewicht te geven begint zij druk te zwaaien.
Met lood in zijn schoenen loopt Arie naar de plek waar zij zit. Hij steekt zijn hand uit ter begroeting, maar daar wil zij niets van weten. Met veel toeters en bellen komt zij achter de tafel vandaan en grijpt hem rond zijn middel. Met een wild gebaar trekt zij hem tegen zich aan en plant haar mond bovenop die van hem. Hij hapt naar adem. Een weeïge lucht komt hem tegemoet. Hij kan de geur niet direct plaatsen. Hij trekt zich voorzichtig terug uit haar omhelzing. 

Pas nu ziet hij haar volledige omvang. Niets aan haar lichaam komt in de buurt van het afgetrainde lichaam op de foto’s die zij hem heeft gestuurd. Haar lichaam is veel, heel veel!’ Grote borsten die onder haar oksels beginnen en hangen op haar overweldigende buik. Ze heeft halflang sliertig melkboerenhondenhaar. Niet de weelderige blonde lokken die hij voor ogen had. De pony is net iets te lang en hangt voor haar ogen. Met haar onderlip vooruit blaast zij naar boven om het haar voor haar ogen weg te blazen, maar het haar blijft plakken aan haar zweterige voorhoofd. Hij voelt zich belazerd. Hij is onbevangen aan dit avontuur begonnen, zonder enige voorkeur voor dik, dun, groot, klein, blond of bruin het zolang er maar een klik is. Hij heeft een deja vu. Het voelt als de jaren bij zijn ex, die over van alles en nog wat tegen hem had gelogen, dat takkewijf.  

‘Kom naast me zitten’, ze slaat met platte hand op de lege plek naast haar, ‘we hebben een hoop te bespreken, leather boy’, zegt ze net iets te hard.
Zijn wangen kleuren dieprood en hij kijkt stiekem om zich heen. Alleen zij weet van zijn voorkeur voor strak leren ondergoed, zelfs zijn maatje Willem Jan is hierover onwetend.
Ze lacht hard. Haar lach is zo mogelijk nog onaangenamer dan haar stem. Weer ruikt hij de weeïge geur. Het zweet breekt hem uit. Hoe komt hij hier weg?
‘Ik heb een verrassing voor je, maar die is voor straks als we met zijn tweeën zijn. Ik weet niet of mensen het kunnen appreciëren als ik hier in het openbaar mijn nieuwe lingerie setje laat zien.’ Ze draait vragend haar opgeblazen gezicht naar de mensen aan het tafeltje naast hun.
Het stel heeft overduidelijk genoten van de eerste ontmoeting tussen de twee uiterlijke tegenpolen, maar willen niet in het gesprek betrokken worden. Stoïcijns kijken ze elkaar aan zonder hun blik af te wenden en doen alsof ze haar vraag niet hebben gehoord. Het zweet stroomt bij Arie ondertussen met bakken tegelijk van zijn rug. Lingerie setje, straks als we met zijn tweeën zijn, hij moet er niet aan denken. Hij ziet haar al staan in haar XXXL-slip en cup 120E. Waarschijnlijk met haar op plekken waar hij helemaal geen haar wil zien. Hij met zijn magere lichaampje zou helemaal in haar verdwijnen. Hij rilt even. Ze ziet dat hij naar haar kijkt en geeft hem een knipoog.
‘Bevalt het een beetje wat je ziet. Het is niet helemaal conform de foto’s die ik je heb gestuurd. Ze grijnst, ‘Die waren smal beeld, nu heb je breedbeeld.’
Hij verslikt zich in een slokje water. ‘Je bent een prachtvrouw’, liegt hij en slikt zijn woede in.
Ze begint te bulderen van het lachen. ‘Jij bent of wanhopig’, brult ze door de zaak, ‘of slechtziend, dat kan natuurlijk ook.’

Naast hem hoort hij ingehouden gegrinnik. Het stel heeft het overduidelijk moeilijk om niet in lachen uit te barsten. Hij kleurt weer rood. Gelukkig komt de ober het eten opnemen en is hij niet langer het onderwerp van vermaak. Vol verbazing luisteren hij en de overige gasten naar wat zij allemaal besteld. Hij herinnert zich haar gesprekken over gezond eten en sporten. Zij ziet zijn verbaasde gezicht.
‘Gezond eten en sporten doe ik tijdens het dromen, helaas stilt dat niet de honger’, grapt ze. ‘Waar ik niet over heb gelogen is over mijn werk. Ik organiseer actieve vakanties. De klanten zijn actief en ik ondersteun ze vanaf mijn ligbedje.’
Weer die weeïge lucht. De geur is zo penetrant dat het hem zijn eetlust ontneemt.
Ze kijkt hem aan en vraagt: ‘Eet je niet meer?’ Hij schudt ontkennend zijn hoofd en voor hij in de gaten heeft wat ze van plan is schuift ze de inhoudt van zijn bord op haar bord.
Weer dat gegrinnik.

Ondanks dat hij haar helemaal zat is kan hij het niet opbrengen om weg te lopen, daar is hij net iets te veel heer voor. Eindelijk is ze klaar met schransen. Ze veegt met de rug van haar hand haar mond schoon. Hij besluit eerlijk te zijn.
‘Ik vind je een aardig mens, maar ik denk niet dat het tussen ons wat gaat worden.’
Haar ogen verliezen alle glans en kijken hem verwijtend aan. ‘Dus ik heb hier mijn tijd zitten te verdoen?’ zegt ze nu opeens opmerkelijk zacht.
‘Je hebt in ieder geval lekker gegeten’, is zijn antwoord.
Ze staat op en komt naast hem staan. Tilt haar been ietsjes op en laat een scheet. De weeïge geur stijgt naar zijn neusgaten. Hij kokhalst.
‘Bruine bonen’, roept zij hard. ‘Met spek, dat is pas lekker’, en ze wandelt zo snel haar dikke benen haar kunnen dragen het eetcafé uit.
Aangeslagen blijft hij alleen achter. Zijn gezicht neemt weer de rode kleur aan. Deze keer niet van schaamte, maar van boosheid. Wat een zeperd. Hij had toch duidelijk aan het datingbureau doorgegeven waar hij een hekel aan heeft. En als er iets is waar hij een pesthekel aan heeft dan is het wel aan bruine bonen met spek!’


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Relatiebemiddeling"

27.01.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig