Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 700

Huis van bewaring

Ergens in the middle of nowhere staat een huis, een bouwvallig huis ,tegenover een bordeel dat eveneens in het slop is geraakt. Zowel huis als bordeel leiden aan één of andere vorm van zielsverlies. Ik kan er de vinger niet op leggen, maar bij binnenkomst springt de deur die uit zijn voegen hangt, als eerste in het oog! Het hoogpolig rode tapijt vult de kamer en G.. toont ons zijn liefdesnestje. De  Playstation is het pronkstuk van zijn verzameling, daarnaast zit zijn hoogzwangere vrouw die over zes weken bevalt. In zichzelf gekeerd laat zij G. uitrazen, die

ook uit zijn voegen gegroeid lijkt te zijn. Het tussenschot van zijn neus is inmiddels weggerot en de tatoeage op zijn gezicht liegt er niet om, “All Cops Are Bastards.”

Een uit zijn voegen gegroeid kind, net als de deur.  Het huis piept en kraakt aan alle kanten en   de vader  biedt de helpende hand, helaas tevergeefs zo zal de toekomst vermoedelijk uitwijzen! De vader als weldenkend mens lijkt dat te voorvoelen en de pijn van het naderend onheil was voelbaar aanwezig. Zo las ik in de ogen van de moeder in wording, de gekte van G.  en  de vader die in een hoekje van

de bank zat weggedoken, de lieve schat. Zijn eigen pijn kan hij niet langer met de mantel der liefde toedekken. De dood van een kind in de ogen van een oude man, die zichzelf noch zijn vergankelijkheid onder ogen wenst te komen. Dag in dag uit leeft de stille hoop dat het tij zal keren, tegen beter weten in. De strijd der titanen is aangebroken en de vader zal de stekker er uit moeten trekken. Moge de illusie rusten in vrede! 

Dit artikel delen?
Auteur: ©Asko De vries robles
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 256
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Huis van bewaring"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!