Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 799

Huis van bewaring

Ergens in the middle of nowhere staat een huis, een bouwvallig huis ,tegenover een bordeel dat eveneens in het slop is geraakt. Zowel huis als bordeel leiden aan één of andere vorm van zielsverlies. Ik kan er de vinger niet op leggen, maar bij binnenkomst springt de deur die uit zijn voegen hangt, als eerste in het oog! Het hoogpolig rode tapijt vult de kamer en G.. toont ons zijn liefdesnestje. De  Playstation is het pronkstuk van zijn verzameling, daarnaast zit zijn hoogzwangere vrouw die over zes weken bevalt. In zichzelf gekeerd laat zij G. uitrazen, die

ook uit zijn voegen gegroeid lijkt te zijn. Het tussenschot van zijn neus is inmiddels weggerot en de tatoeage op zijn gezicht liegt er niet om, “All Cops Are Bastards.”

Een uit zijn voegen gegroeid kind, net als de deur.  Het huis piept en kraakt aan alle kanten en   de vader  biedt de helpende hand, helaas tevergeefs zo zal de toekomst vermoedelijk uitwijzen! De vader als weldenkend mens lijkt dat te voorvoelen en de pijn van het naderend onheil was voelbaar aanwezig. Zo las ik in de ogen van de moeder in wording, de gekte van G.  en  de vader die in een hoekje van

de bank zat weggedoken, de lieve schat. Zijn eigen pijn kan hij niet langer met de mantel der liefde toedekken. De dood van een kind in de ogen van een oude man, die zichzelf noch zijn vergankelijkheid onder ogen wenst te komen. Dag in dag uit leeft de stille hoop dat het tij zal keren, tegen beter weten in. De strijd der titanen is aangebroken en de vader zal de stekker er uit moeten trekken. Moge de illusie rusten in vrede! 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Asko De vries robles
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 301
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Huis van bewaring"

Geschreven door Asko De vries robles . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!