Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 813

Pur Natur

Dat je voor cosmetische ingrepen het best bij Duitse artsen terecht kon, dat wist Elly ook. Wat een geluk dat de beroemdste plastisch-chirurg overal in Nederland filialen geopend had! Een lang bestaande wens kon nu in vervulling gaan.

Elly keek nog maar met weinig genoegen in de spiegel. De dunne lippen had ze altijd al maar met die frons tussen haar wenkbrauwen zag ze er echt als een haaibaai uit. En dat terwijl ze zo lief van karakter was! De drang om er iets aan ’te laten doen’ werd steeds sterker.

Toen Elly op het grote parkeerterrein uit haar Smart stapte, trof de lokatie haar wel als wat vreemd, maar goed. Het ging om de kwaliteit van de behandeling, niet om de ligging van de kliniek. Aan het eind van het grote magazijn (wat was het hier druk!) vond ze de ingang. Voor ze het wist lag ze op de behandelstoel (die Duitsers wisten van aanpakken!) en deed Herr Doktor een eerste greep in de instrumenten.

’Dies ist das Ideal für die Lippen, Fraülein,’ sprak de witgejaste chirurg. ‘Ein richtiges Naturprodukt. Pur!’
Elly schrok van de grote spuit maar zag er tot haar geruststelling inderdaad in grote letters ’Pur’ op staan. Ze sloot haar ogen.

Een paar uur later was ze klaar. Terwijl ze naar haar auto liep voelde ze de fillers al hard worden. Geweldig, dacht ze en keek bewonderend naar het visitekaartje dat ze meegekregen had. ’Doktor Hornbach’ stond erop. ’Unser Kur ist Pur!’

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Stef Smulders
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 536
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Pur Natur"

Geschreven door Stef Smulders . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
20.06.20
Feedback:
Ook dit weer.. Geweldig haha
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!