Ingrid Karsten

Prognoses

© Ingrid Karsten op 16.11.2021.

Mijn moeder is verdrietig

Ze mist mijn vader zo

Als ik haar bel probeert ze flink te zijn

Heb je nog mensen gezien vraagt ze dan

Wij hebben geen goede band want ze keurt me af en laat dat duidelijk merken maar ik hou toch van haar! Ze wil nog zoveel maar haar lichaam protesteert.

Ik heb eraan gedacht om een prognost in te schakelen maar mijn vriend wil dat niet. Mijn moeder zegt dat ze contact heeft gehad met mijn vader en dat het goed met hem gaat. Maar ik voel geen enkele contact met hem. Hij heeft me verlaten en neemt geen contact op, ook niet in mijn dromen En daar baal ik wel van! Zal hij schilderen in de hemel of waar hij ook is? De dood is een vaag begrip. Wat bedoelt ze met dat hij gelukkig is, wij zijn het niet. Esther vroeg me hoe ik het volhoud en ik zeg dan door veel te schrijven en te vergeten dat ze me ooit in een isioleercel pleurden met een gat in de grond. Zo houd ik het vol maar soms … mijn lichaam protesteert ook. Altijd al gedaan. Toch ben ik niet zo negatief ingesteld omdat ik een hele lieve man heb en binnenkort eindelijk op een plek kom waar ik een beetje kan helen. Dan is het gedaan met de pyjama’s en zal ik me moeten aankleden. Mijn haar is alweer te lang. Ik ga naar de kapper en laat het lekker knippen en morgen is het herfst en ik kom niet buiten. Geen idee hoe de wereld er buiten uitziet, is dat niet triest? Slaap lekker Nederland. Dit is zomaar een mededeling.

Amstelveen, 16 november 2021
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
15-12-2023

Hits: 782

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.