1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Positieve veranderingen.

Publicatie op : 29-04-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Positieve veranderingen.

402 Hits.

Vijf jaar geleden veranderde zijn leven drastisch. Jochem was net een paar dagen ervoor vijftien jaar geworden, toen zijn vader plotseling in zijn slaap overleed. Eerst overheerste de paniek hoe nu verder, maar algauw brak de zon door in het leven van Jochem, zijn moeder en zijn drie zusjes. Ze waren zelfs opgelucht, eindelijk was aan alle ellende een eind gekomen.

Jarenlang had Bert hun leven getiranniseerd. Vaak was hij dronken en sloeg hij de boel kort en klein. Wanneer zijn vader een keer nuchter was dan werd Jochem, vaak in het bijzijn van anderen, gekleineerd omdat hij minder goed kon leren dan zijn vader graag gehad had. Jochem kon in de ogen van zijn vader weinig goeds doen.

Zelf had zijn vader een goed lopend bedrijf gehad, maar door de economische crisis was het bedrijf steeds verder in de problemen gekomen en was Bert steeds meer gaan drinken. Uiteindelijk ging het bedrijf letterlijke en figuurlijk op de fles.

Vanaf de dag dat Bert was overleden, zag Martha, de moeder van Jochem hem veranderen. Van een stille, teruggetrokken jongen werd hij vrolijker en nam in vele dingen het voortouw. Martha, die de handen vol had aan haar drie puberende dochters, had het gevoel weer ‘een man’ in huis te hebben. Klusjes die al jarenlang waren blijven liggen, werden aangepakt door Jochem samen met zijn vrienden. Ze kwamen algauw na het overlijden van Bert weer met plezier bij haar thuis. De sfeer in huis was honderdtachtig graden veranderd.

Ook het leren ging Jochem opeens een stuk gemakkelijker af. Zelfs een HBO opleiding in de verpleging leek tot zijn mogelijkheden te gaan behoren. Martha wist alleen nog niet hoe ze alle eindjes dan aan elkaar moest knopen. Maar ook daar had Jochem zelf voor de oplossing gezorgd door wekelijks meer uren te maken in de supermarkt.

Van een puber met pukkels en een beginnende vlasbaard was hij in een aantal jaren veranderd in een jongen met zelfvertrouwen. Martha was trots op haar jongen. Op een avond, vlak voordat hij naar bed ging, had hij naast haar zittend op de bank een pasfoto uit zijn portemonnee gehaald.

‘Kijk mam, dit is Eva. Mijn vriendin.’ Tranen welden op in de ogen van zijn moeder. ‘Waarom huil je mam?,’ vroeg hij. Ze reageerde niet. Jochem was echt een man geworden.

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Een dilemma
571
Lezen?
Een dapper besluit.
540
Lezen?
Column
Dilemma(2).
540
Lezen?