Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

Poekie

Publicatie: 17 november 2020
“Ach Poekie, kom je er ook bij. Gezellig hoor!”
“Oh hé, ik wist niet dat jullie een hond hebben. Kom eens hier jochie! Ooh jaa, wat een lekkere wollige vacht heb je! Schnautzer, of niet?”
“Nou, ze heeft geen stamboom hoor. Moeder was een schnautzer. Maar wat de vader was, is niet helemaal duidelijk, haha!”
“Oh, dat vind je lekker hè. Lekker over je buikje kriebelen. Wij hadden vroeger thuis twee borderterriërs. Ik heb wel wat met honden. Maar ja, dat uitlaten hè.”
“Ach ja, Henk loopt ‘s ochtends voor hij naar z’n werk gaat altijd een rondje. En ‘s avonds vind ik het wel lekker om even te wandelen.”
“Blaft ie niet veel? Schnautzers zijn daar wel van, toch?”
“Ja, ze is wel waaks hoor. Je moet haar eens horen als de postbode langs komt.”
“Haha, ja, postbodes, daar hebben honden toch wel wat mee.”
“Ja, omdat ze dan kunnen laten zien hoe stoer ze zijn hè. Want die postbode jagen ze toch elke keer maar mooi weg, hihi.”
“Inderdaad.”
“Ja, een paar jaar geleden had ze hem wel echt te pakken hoor. Dat was niet echt leuk.”
“Wat? De postbode?”
“Ja. Poekie liep los in de tuin en daar kwam hij, de postbode. Nou, dat heeft ie geweten.”
“Had ie hem te grazen?”
“En of. Ze was hem naar de keel gevlogen en hop, zo de halsslagader doorgebeten. Ooh, het was verschrikkelijk om te zien. De hele voortuin onder het bloed, we moesten wel een uur met de hogedrukspuit in de weer om het schoon te maken.”
“Oh, dat klinkt wel ernstig.”
“Nou zeker. Zie je die rozenstruiken in de achtertuin? Die hebben we die dag nog snel even bij de Intratuin gehaald. Daar ligt ie onder begraven.”
“Eh,”
“En die vrouw van de postbode, die zag ik destijds regelmatig op de tennisclub. Die was in alle staten, want haar man was ineens weg. En wij maar meeleven en zeggen dat ze altijd bij ons kon aankloppen,”
“Wat?”
“terwijl hij al die tijd in onze achtertuin lag. Oh, dat was genânt. Ik was blij toen ze eindelijk verhuisde met haar kinderen.”
“Diny? Je bedoelt Diny?”
“Nou ja, ‘verhuisde’. Je snapt me wel he, hihi. Zie je de rhodondenderon daar? Daar had de Intratuin toen net een actie van. Daar zijn ze naartoe verhuisd, haha. Is ze toch weer in de buurt van haar man.
En wat denk je? Liggen ze er net, pakt Poekie de buurjongen. Die had zijn bal over het hek geschopt en kwam hem halen. Helemaal aan stukken, het arme kind. Ja, als je op ons terrein komt is Poekie een vals loeder hoor. Hoe dan ook, daar hebben we toen die prachtige vlinderstruiken op gezet. Twee voor de prijs van één.”
“Eh, ja, kijk. Het is alweer bijna vier uur. Ik, eh, ik denk dat ik weer eens moet, gaan, naar, eh, naar buiten. Ja. Tijd om te gaan.”
“Welnee joh. Blijf nog even lekker. Poekie geniet van je gezelschap. Kijk, ze kwispelt helemaal! Ooh, niet grommen meisje.”
“Nee. Ik. Ik moet echt. Ik moet...”
“Hier, ik schenk je nog een kopje – Poekie, niet zo blaffen! Je maakt die mevrouw helemaal bang. Ja sorry hoor, maar Poekie raakt altijd een beetje van streek als mensen opstaan uit hun stoel.”
 
“En pak gerust nog een koekje hoor. Henk wil je vast ook nog even zien. Normaal gesproken zou hij nu al thuis zijn, maar hij ging nog even langs de Intratuin.”
WAARDERING
HITS
413
AANGEPAST: 17-11-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
17.11.20
Graag je feedback a.u.b.:
Hilarisch verhaal, Wouter. Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig