Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Pietje ziet nog steeds geen sterretjes...

| Hans Van Battel
Pietje was al bijna 80 voor hij eindelijk de roestige waterleiding in de kelder ging aanpakken.
Pietje-Praat zag zich in de kelder verdwijnen, kroop onder z’n hersenpan en verzon wat woorden:
“Er is geen ander dan die ene van het één en het ander die zich veranderen kan in dat ander, geenszins enigszins maar anderszins in de zin van Sanders!”
en botste met z’n hoofd tegen het lage plafond. Verbaasd tastte hij naar de pijnlijke bult die zich op z’n hoofd vormde. Als om de woordenkramerij terug in z’n schedel te duwen drukte hij op de zwelling. Ijverig vervolgde hij z’n crèmelarij.
Ondertussen had Pietje-Lul de waterkraan dichtgedraaid en was blijmoedig bezig de leiding te demonteren met een Engelse sleutel. Hij moest zich bukken in die verdomde kelder.
Nu, met een laatste onhandige slag, schoot de moer eraf. Een sissende gaswalm sprong hem in het gezicht. Hij verschoot zich een bult tegen het lage kelderplafond.
Pietje-Praat had tijdterwijl zijn tijd verbeidt in wat tijdelijke ijdelheid, en –om de stank te verdrijven- stak hij achteloos een saffie aan.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 147

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Koopstress

Geschreven door Cora Sanders. Geplaatst in Column.
Toen wij in ons huidig huis trokken was het buurmeisje net geboren. Het kind is inmiddels uitgegroeid tot een jonge, volwassen vrouw. Zo lang wonen we al hier. We hebben in...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een dapper besluit.

11, mrt, 2020 Harry Boerkamp

Iets sterkers

10, mei, 2020 Amber Fernandes

De Venijnboom

07, mei, 2020 Amber Fernandes
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!