1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Pestkop

Publicatie op : 01-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Pestkop

444 Hits.
Het is een warme nacht in mei. Hier binnen, in the Scene, is het nog heter dan normaal.
Het feest begint, nu de gebruikelijke stamgasten vertrokken zijn. Steve loopt lachend langs de bühne. Het podium is eigenlijk te smal voor een band om comfortabel op te kunnen spelen, maar the McCoys staan er al, evenals *Jimi. Zijn haar valt piekerig op zijn schouders. Hij kijkt mijn kant op en knikt me vriendelijk toe.
'Hi, Janice,' roept hij. Randy Z zet in, ik herken het intro van Fever.
Achter me hoor ik de deur openzwaaien, gestommel en gegrinnik. 
Daar is die klootzak. De lach herken ik uit duizenden. 
'Janice,' stoot hij uit, zodra hij me nadert. 
'Jim,' grom ik onwillig. Waarom draagt de man een dikke nertsjas? Jim Morrison doet me denken aan vroeger. Soms, in mijn nachtmerries, staan ze weer om mij heen. In een dichte haag van pestkoppen herken ik de ongelijke tanden, de boze ogen, de kwade stemmen. 
Jim is een pestkop.
Wankelend begeeft hij zich naar de voorkant van de zaak. Bij het podium staat hij stil. Jimi slaat op zijn gitaar, hij straalt licht uit, een warme gloed van liefde voor zijn muziek.
Jim voelt het ook, maar het raakt hem niet zoals het mij doet.
Het maakt hem geërgerd, jaloers. Hij blijft een moment onbewogen luisteren en hijst zich dan op het podium. Daar zakt hij neer aan Jimi's voeten. Licht wiegend grijpt hij diens knieën en stoot primitieve klanken uit.
'Oooh, aaah, aah,'
Ik probeer mijn gevoelens van woede, onmacht te negeren. Misschien stopt hij zo wel. Ik weet tenslotte waaróm hij dit doet.
Dan verruilt hij zijn oerklanken voor woorden. Verstaanbare woorden.
'I want to fuck you in the ass!' Hij schreeuwt het meer, dan dat hij het zingt. En niet een keer, nee,
het wordt een mantra. 
Jimi ontwaakt uit zijn muzikale roes en kijkt verstoord naar zijn plaaggeest, die doet denken aan een kriebelende Libelle op een koeienkont.
'He man, dit wordt live opgenomen,' schreeuwt hij Jim vermanend toe.
Ik voel zijn verwarring, zijn ontsteltenis vanwege de respectloosheid van Jim. Niet voor hem persoonlijk, maar voor zijn muziek, zijn heiligdom.
De oude pijn komt terug. Het verdriet van jarenlange veronachtzaming en buitensluiting. 
Ineens sta ik op het podium. Het gevoel is sterker dan ik. 
Ik staar naar de fles Whisky in mijn hand en aarzel niet. Jim valt en krijst het uit.
Zijn grote bruine ogen staren in de mijne. Is dat pijn? Ik wil het niet zien, wil het niet weten. De pestkop gaat neer, en ik zal zegevieren. Ik sla en sla met de fles, de zaal juicht. Jim gaat neer, hij is in deze staat ook geen waardige partij. Goed, deze keer heb ik dan mijn gram gehaald. Maar hoezeer ik het ook gehoopt had, wraak nemen maakt me niet vrij.
 
*Jimi= Jimi Hendrix
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.09.20
Feedback:
Prima geschreven
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
582
Lezen?
Feest
572
Lezen?
Kwetsbaar
524
Lezen?