1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  951 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 20-11-2020

Hits: 270

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Paniek

Aangepast: 20-11-2020
Wéér zijn zus aan de telefoon. ‘Zo gaat het ècht niet langer, Johan. Ik woon te ver weg, jij wil en kan mama niet verzorgen. We moeten hulp inschakelen. Mama vervuilt en ze kan zich niet meer goed aankleden.’ ‘Ik wil geen vreemden in mijn huis’, schreeuwt hij. ‘Houd er eens over op!’
‘Het is niet jouw huis, het is mama’s huis’, gaat zijn zus onverstoorbaar door. ‘Mama had allang gewild dat je op eigen benen ging staan, dat wéét je. Als je geluisterd …..’ Hij gooit de hoorn op de haak. Hier wil hij niet naar luisteren. Altijd hetzelfde liedje. Hij háát ze, al die mensen die zich bemoeien met zijn leven. Als de telefoon weer rinkelt, neemt hij de hoorn van het apparaat, drukt het knopje in en laat ‘m naast de telefoon liggen. Ziezo, geen telefoon meer. Dat moet hij vaker doen.
Mama strompelt door het huis. Met haar versleten knieën kan ze elk moment vallen. Ruw pakt hij haar beet, trekt haar mee naar een stoel. ‘Au au au’, kermt ze. Woede vlamt door hem heen. Niets gaat meer zoals hij het wil. Uit frustratie geeft hij haar een klap, voelt de wroeging gelijk. Een blok aan zijn been is ze geworden. Als hij eraan denkt hoe lastig ze is, schiet zijn hand weer uit. Was ze nog maar de oude, toen had hij een comfortabel leven. Alles staat op zijn kop nu en steeds meer mensen beginnen zich met hem te bemoeien.
Ik word er gek van, denkt hij. Wat moet ik doen? De paniek grijpt hem naar de keel: niets heeft hij nog onder controle. Hij kijkt naar zijn moeder, die eindelijk rustig zit. Hij haalt een touw van zolder en bindt haar benen aan de stoelpoten. Uit met dat gekke gedwaal. Hij doet de gordijnen dicht. Rust. Geen pottenkijkers. Hij doet niet meer open, voor niemand. Hij regelt zijn eigen leven.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

23.11.20
Feedback:
Heftig verhaal, maar boeiend. Leest goed weg en ik ben eigenlijk nieuwsgierig naar meer.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.11.20
Feedback:
Boeiend verhaal met een interessant einde. En ja Elka, waarom sommige verhalen of gedichten geen waarderingen krijgen vragen we ons allemaal wel eens af denk ik. Dat heb ik bijvoorbeeld met 'spotprent.'
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 22.11.20
  Ja, ik snap het ook wel. Maar ik vraag me altijd af: misschien is het gewoon slecht en dat zou ik dan ook graag horen, maar dan denk ik: 'Niemand zegt dat misschien', terwijl je er juist wel van leert. Ik ga jouw spotprent overigens wel opzoeken, want nu ben ik benieuwd.
22.11.20
Feedback:
Begin was voor mij even lastig om te lezen wie er nu telefonisch contact hadden. Verder zwart maar boeiend verhaal. (h5)
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 22.11.20
  Dank je voor je feedback. In het begin 'wéér zijn zus aan de telefoon'. Wat is daar dan niet duidelijk aan?
  • Elka Le Mair 23.11.20
   @Bert Ik weet niet of dat aan jou ligt. Ik denk: 'zijn' zus, dus dan is dat de broer, maar misschien denk ik te gemakkelijk.
  • Bert Vermeer 23.11.20
   De zus was me wel duidelijk, maar niet met wie ze sprak. Maar kan aan mij liggen natuurlijk.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
493
Lezen?
Merijn
424
Lezen?
De hel
340
Lezen?