1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  933 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-11-2020

Hits: 472

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

OWD

Aangepast: 06-11-2020
 
Psychiater Gluut Posthuis is een ietwat corpulente man. Hij doet mij denken aan de pastoor uit mijn jeugd. De man die na afloop van de kerkdienst zo graag verstoppertje met ons speelde. Iedereen liep met hem weg. Wel gek dat hij nooit de meisjes wist te vinden.
Maar goed, ik dwaal af.
 
Posthuis loopt voor mij uit. Ik volg hem naar zijn spreekkamer. Eenmaal aangekomen zie ik dat er in de hoek van de kamer een divan staat. Die stond er eerst niet.
‘Moet ik daar op gaan liggen?’ vraag ik.
‘Oh God nee, dat is zo Old school. Ik doe daar tussen de middag even een powernap op.’
 
Gluut schraapt zijn keel. ‘Goed nieuws, meneer Winter. Ik ben tot een diagnose gekomen. Ik zal u niet langer in spanning laten zitten. U heeft OWD.’
 
‘OWD?’
‘Ja, OWD.’
‘Wat houdt dat in ?’ vraag ik beleefd.
 
‘OWD staat voor Obsessive Writing Disorder. Alle symptomen kloppen meneer Winter. Als u s’morgens opstaat begint u meteen te schrijven en u onderbreekt zelfs de copulatie om een briljant idee neer te pennen.’
 
‘Jemig,’zeg ik. ‘Als u het zo stelt klinkt het wel heel heftig. Is het schadelijk?’ Ondertussen voelt mijn hand in mijn zak of mijn vulpen er nog inzit.
‘Voor uw geest wel meneer Winter. Die voortdurende stroom van prikkels, ideeën, is veel te belastend voor uw brein.’
 
Hij last een dramatische pauze in. ‘Ik zal er geen doekjes omwinden. Het gevaar van oververhitting bestaat en ik sluit niet uit dat uw hoofd op een gegeven moment uit elkaar gaat spatten.’
 
‘Nee, dat wil ik niet.’ schreeuw ik. ‘Wat moet ik in hemelsnaam doen. ‘
 
‘Er zijn diverse mogelijkheden, meneer Winter. Ik kan u medicatie geven, shocktherapie, maar in uw geval voel ik toch het meest voor een volledige lobotomie.’
‘Kan het gelijk?’ vraag ik wanhopig. ‘Nee, dat wordt lastig, maar u bent de eerste op mijn wachtlijst .’
 
‘Mijn naam is Jaap Winter.’
‘Mijn naam is Jaap Winter.’
 
De man die ik in de spiegel zie roept geen enkele herkenning bij mij op. Mijn hand reikt automatisch naar een object in mijn jaszak. Geen flauw idee waar het voorwerp toe dient en wat ik er mee moet doen.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.11.20
Feedback:
Goed geschreven. Heerlijk die humor. Ik twijfel een beetje over de vele witregels die je gebruikt.
Show more
07.11.20
Feedback:
Heel geestig en origineel!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Meneer Villerius
608
Lezen?
55 woordenverhaal
Inky Pinky
512
Lezen?
55 woordenverhaal
Porno
384
Lezen?