Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

616 Hits

Publicatie op:
Oudejaar
Oudejaar was moe en voelde zich teneergeslagen, "Ik heb toch mijn best gedaan" vond hij, " Ik heb zon, regen en wind gebracht....ok, niet altijd even goed verdeeld maar hey, wie doet er nooit verkeerd? En heb ik niet iedereen op tijd en stond een beetje geluk gegeven??

Ik hoorde de klacht van de oude man, ging naast hem zitten en nam zijn hand. Zijn hand, gevlekt door de ouderdom beefde.

" Vrouw" zei hij, "Zeg me, wat heb ik voor je betekent, was het een goed jaar voor je? "


Ik dacht terug....

Ik dacht aan die eerste dagen van het jaar toen mijn wereld niet meer was zoals voorheen, in een tel veranderd van regelmaat naar doelloosheid, van korte weken naar eindeloze uren die traag voortgleden naar alweer zo'n dag.

Verveling zoals nooit tevoren.

En ik dacht terug aan de stap die ik zette, de beslissing die ik nam om uit die impassie te geraken en hoe ik uit mijn bekende cocon terechtkwam in een wereld met nieuwe uitdagingen.

En hoe die dan weer andere dingen in beweging brachten, je verlegenheid overwinnen en mensen aanspreken hoorde erbij.


En hoe dit jaar me nieuwe vrienden gaf met één bijzonder iemand...
En één bijzonder iemand leren kennen is genoeg om het afgelopen jaar een goed jaar te vinden.
Oudejaar, ik dank je hiervoor!


Oudejaar boog het hoofd en mompelde iets onverstaanbaar...


En als je goed luistert dan hoor je ..tien..negen...acht.....zeven.....zes........vijf........vier..........drie..........twee..........één.................En Twintigtwintig is bijna een feit, God mag weten wat het brengt!

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Oudejaar"