1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  949 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-08-2021

Hits: 54

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ossepoester bis 2

Aangepast: 10-08-2021
“Wie denk jij wel dat je bent idioot, met je blauw pakje aan, als je niet maakt dat je wegkomt zal het je beste dag niet worden!” zei Ossepoester.
De smurf lachte luid.  Dan draaide hij zich om en riep naar de bende “AANSMURFEN!”.
Op dat moment, toen de smurf zich omdraaide zag Ossepoester de grote rits aan de achterkant van Baardsmurf.
Ze sloot het deurtje en zag nog net zo’n dertigtal grote en kleinere smurfen afkomen. Ze hadden speren en dolken en degens vast, enkele van hen hadden ook een vlammenwerper en een kruisboog bij. Eén was gewapend met een katapult.
“Schuilen, mannen, we lopen naar boven en gooien alles wat we kunnen missen  naar beneden, op hun domme blauwe koppen!”
Nauwelijks bovengekomen aan de kantelen begon Batman Ossepoester vast te nemen. Het voelde leuk aan,vond hij…
“Hey Batman, wat doe je?”
“Je had toch gezegd dat we alles wat we kunnen missen naar beneden moesten gooien?”
“Flauw grapje Battie !” zei Ossepoester, en ze wurmde zich los, ze hield wel van mannen die actie ondernamen…
Ondertussen was de rest bezig met stoelen, een salon, enkele laptops, een barbecue, een opblaasbaar zwembad, een parasol, een tapijt, vier televisies en eens strijkijzer naar beneden te gooien. Ossepoester had ook gemerkt dat elke smurf zo’n rits had achteraan.
“Het zijn geen echte Smurfen denk ik, Spiderman, ze zijn verkleed en ik wil graag weten wie ze zijn, de smeerlappen, zich voordoen  als smurfjes, kan jij er al enkele gaan vangen in je web ?”
De woorden waren nog niet koud of Spiderman zwiepte zichzelf op de muur, klom naar boven en even later kwam hij terug met in zijn web drie vloekende smurfen.
Hij deponeerde zijn buit op de binnenkoer.
“Hou ze stevig vast, als ik hun rits kan openen weten we wie ze echt zijn.” Na veel getrek en geduw kwam het kostuum van de eerste al los.
“Popeye!!!!Niet te geloven, verrader die je bent!Waarom ?”
“Ik was die verdomde spinazie kotsbeu en Olive nog meer !” zei Popeye. Ossepoester negeerde hem.
Ook de andere kostuums werden uitgetrokken. “Olive en Brutus, jullie ook al, is dat de dank voor het feit dat jullie in al die filmpjes mochten meespelen?!”
Spiderman spande het net strakker om hen heen en zette ze in de kelder.
“Hier ga je voor boeten Spiderman, echt, al heet ik Popey !”Spiderman lachte.
Even later bracht hij vijf Smurfen mee die ook van hun kostuum werden  ontdaan.
Mickey Mouse, Goofy, Pluto, Minnie muis en donald duck bleken het te zijn !
Ossepoester kon haar ogen niet geloven.” Waarom zijn jullie zo slecht geworden?”vroeg ze .
“Ik was het beu in die stomme tekenfilmpkes, en de anderen ook, ik wilde leven en veel geld hebben en stelen en bedriegen!”
Ossepoester schudde haar hoofd. “Als Spiderman de anderen gevangen heeft gaan jullie de boot op, richting andere kant van de wereld, Dan kan je nooit meer hier geraken!”
De tekenfiguren lachten flauwtjes.
Intussen had Spiderman de rest van de bende gevangen, bleek dat het Pipi Langkous, Billie Turf, Kuifje, Robbedoes, Bobbie, JR Ewing,Hannibal Lecter, Nero, Suske en Wiske en Pipo de clown waren.
Met zijn allen werden ze in één web geplaatst dat Spiderman strak aanspande. Ze konden geen vin verroeren en werden opgesloten in de kelder.
Dan ging Ossepoester’s telefoon weer. Ze nam op.
“Hallo?”
“Ja hallo?”
“Ik ben het!”
“Wie is ik ?” zei Ossepoester.
“Ik uiteraard, herken je mijn stem niet meer?”
Ossepoester zuchtte. Batman en Zorro en de dwergen keken haar met grote ogen aan.
“Ik ben het Koodrapje!”
“Jij weer? Wat nu ?!”
“Ik heb net op VRT gehoord dat Edgar Hoover, de grote baas van de FBI, een beloning uitlooft van 25 miljoen dollar aan diegene die de smurfenbende kunnen vangen !”
“1 april is al lang voorbij hoor Koodrapje, kijk maar naar het nieuws straks, dan zul je wel zie !”
“Okee, ik kijk dan wel eens vanavond, bedankt voor de info!”
Die avond zaten ze met zijn allen in het salon, kijkend naar hun flatscreen, na drie episodes van De Kampioenen, begon het nieuws.
“Goedenavond beste kijkers, Edgar Hoover, heeft een beloning van 25miljoen dollar uitgeloofd aan diegene die de valse smurfen kan vangen, indien U een tip heeft belt U gewoon onderstaand nummer!” Ossepoester ’s mond viel open van verbazing, zo zag ze er nog lelijker uit, vond Batman en ook wel wat mooier vond hij…
De dwergen vielen één na één in zwijm, ook Zorro viel van zijn stokje.
Ossepoester liep naar de ijskast en haalde er een magnum fles champagne uit. Ze gaf haar helden allemaa een groot glas ervan.
“Op ons, de nieuwe rijken !” riep ze luid.
Dan klonken ze met de glazen tegen elkaar. Jupilerdwerg dronk zijn glas in één keer uit en vroeg meer.
Dan nam Ossepoester haar gsm om de beloning te claimen.
“Hallo?”
“Hello, this is Edgar Hoover, what can I do for you ?”
Ossepoester schraapte haar keel en zei in haar beste engels ;” hello edgaar, we haf captuurt de gang of de smurfs but they not rielli haar smurfs, it is popeye and consorts!”
“Oh my god…”riep Edgard.
“No God is not in the gang, wel Brutus for exaampel and Olive and moor of them !”
“Yes I understand, it is awesome you catched these criminals, they will be put in jail for life thanks to you, you saved our country!!!Let me know your accountnumber and I will deposit the money on it straight away !”
Ossepoester gaf hem haar rekeningnummer van haar KBC rekening.
“Oh Edgaar, thank joe but is not dringend, tomorrow is ook good hoor!”
“Can we pick them up at your house?”
“Of koers Edgaar, it is in de kastelendreef 856 in Bochtegem Flanders! “
“Okay I will send Rambo and his friends to pick them up tomorrow, many thanks again Ossepoester !”
De avond duurde lang en was heftig, er werd gedronken, getoast, gedanst en gerookt.
Tegen vieren die nacht kropen ze in hun bedden. Om 12 uur stond Rambo er met bataljon soldaten. De schijnsmurfen werden uit het web gehaald en één per één vastgebonden in de militaire bus die ze meehadden. Rambo bedankte hen en nadat de dwergen en Ossepoester enkele selfie’s hadden genomen vertrokken ze weer.
Batman ging naar Ossepoester en knuffelde haar hevig. Dan kuste hij haar vol op de mond.
En de rest applaudiseerde luid. Hij wilde graag met haar trouwen zei hij, Ossepoester stemde maar al te graag in met het voorstel.
‘Eindelijk van’t straat!’ dacht ze. Het werd een immens feest op het kasteel. Ook Spiderman en Zorro besloten op het kasteel te blijven wonen, net als de dwergen.
Dankzij het enorme bedrag dat ze gekregen hadden liep hun verdere leven over rozen. Ze verhuisden naar een immense villa aan de costa blanca en genoten van hun privé strand of van hun boot of de jetski…
En ze leefden nog lang en gelukkig. En toen kwam er een olifant met een lange snuit en het verhaaltje is uit !
 
 
                                                           EINDE
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ik ruik niks...
518
Lezen?
Kinderen
132
Lezen?
Manisch depressief
125
Lezen?