1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ossepoester bis 1

Publicatie op : 10-08-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ossepoester bis 1

52 Hits.
Ossepoester bis (op verzoek speciaal voor ryara en devos)

De volgende morgen werd Ossepoester wakker van het gerinkel van haar gsm.
“Verdorie zeg, ’t is pas zeven uur, wie belt er nu al!” mompelde ze, ze gooide het dekbed opzij en nam haar telefoon van het nachtkastje.
“Hallo?”
“Hallo?” klonk het aan de andere kant.
“Wie is het?” vroeg Ossepoester.
“Ikke !”
“Wie is ikke ?”
“Ik natuurlijk!” antwoordde de vrouw aan de andere kant van de lijn, ‘herken je mijn stem niet meer ?”
“Ben je de kuisvrouw? Of de buurvrouw van het kasteel op den hoek? Of een verkoopster van stofzuigers? De postvrouw?Of die lesbische loodgietster?”
Ossepoester kreeg het danig op haar heupen, en ze had al zo’n dik gat.
“Ik ben het Koodrapje !”
“Getver, zo vroeg al, wat scheelt er ?”
“Ik heb net op het nieuws gezien dat er een bende agressieve en allesvernielende smurfen  richting je kasteel uit gaat!”
“Tegen wie zeg je het, kheb hier al enkele dwergen, Batman en Zorro binnengepakt, die hadden me dit gisteren al verteld !”
“Meiske, ik red me wel met al die mannen hier, en jij ?”
“Ik ga er weinig last van hebben omdat ze allergisch zijn aan sprookjesfiguren!”
“Hoe, en ik dan, ik ben toch ook een sprookjesfiguur?”
“Niet echt meer, sinds je de prins hebt buitengegooid en uit de sprookjesvakbond bent gestapt heeft een heks je sprookjesaura weg genomen, dus eigenlijk feitelijk ben je een gewoon mens nu !”
“Miljaarde, moest ik daarvoor naar da stom bal met die kleine glazen schoentjes om die prulprins te ontmoeten, had ik dat geweten had ik naar een echte disco gegaan toen !Toch bedankt Koodrapje!” en ze duwde de verbinding uit.
Ze wreef de prut uit haar slaapoogjes en duwde op de intercomknop naast haar bed.
‘Aandacht, aandacht, gelieve u allen zo snel mogelijk naar de eetzaal te begeven alwaar ik een vergadering wil plannen over hoe we de smurfen kunnen tegenhouden!Bedankt voor uw aandacht en maak verdorie da ge allemaal gewassen en geschoren zijt voor ge aan tafel komt !” riep ze door de micro.
De dwergen schrokken zich een aap, Batman en Zorro eveneens, maar ze renden naar de douche, poetsten hun tanden en exact drie kwartier laten zaten ze met zijn allen aan tafel.
Ossepoester keek hen aan.Eén dwerg was er niet bij, de Jupiler dwerg.
Volgens de andere had hij een beetje koppijn en een kater. Ossepoester opende even  de ijskast en al de Jupiler was verdwenen. “Ik begrijp het !” zei ze terwijl ze haar hoofd schudde.
Dan zette ze zich aan het hoofd van de ronde tafel, op de hoek.
“Beste vrienden, blijkt dat de smurfen inderdaad niet ver af zijn van ons kasteel, mijn vraag aan jullie is, hoe gaan we die tegenhouden en/ofverjagen?”
Batman stak zijn vinger op.
“Kokende olie op gooien en dan in een diepe put steken!”
“Ben je gek Batman, smurfen zijn wel een beschermde dwergensoort he!”
“Laten schrikken als ze hier aankomen!” zei Zorro. Hij wou er nog bijvertellen dat Ossepoester een grote foto van haar aan de poort zou kunnen hangen maar dat liet hij maar achterwege. Ze had haar op haar kin en die wrat op de neus, langs de andere kant had ze wel dikke tetten, dacht hij nog. ‘Caramba’ mompelde hij.
“Nog ideeen?”
Eén van de dwergen stak zijn vingertje op. “De Hulk opbellen of  Spiderman?”
De andere dwergen lachten luid.
“Spiderman, lijkt me een goed idee, die kan hen in een web vangen, dan zetten we dat web op een boot en duwen die boot de oceaan op, zo zien we ze nooit meer terug !” zei Ossepoester.
“Okee, heeft iemand van jullie zijn gsm nummer ?”
“Ik, denk ik, ik ben er verleden week nog wat pinten mee gaan pakken in La Rocca, de gierigaard heeft er gene ene gegeven !” zei Batman terwijl hij op zijn telefoon zocht.
De dwergen begonnen ondertussen aan het ontbijt, cornflakes met konijnenkeuteltjes gebakken op een bedje van geflambeerde voetwratten. Hun favoriet ontbijt.
Even later draaide Ossepoester het nummer.
“Hallo, Ossepoester hier!”
“Oh hello, Ossepoester, dit is de sexlijn, waarom bel je ?”
“De sexlijn?!!!” riep Ossepoester luid. Batman’s gezicht kleurde ondertussen vuurrood net als een overrijpe tomaat.
“Euh…oh nu zie ik het, heb je een verkeerd nummer gegeven, hier is het juiste ….sorry…”
Ossepoester noteerde het nieuwe nummer en belde.
“Hallo?”
“Hello?”
“Met wie spreek ik ?” vroeg Ossepoester.
“Met Spiderman, wat kan ik voor je doen ?”
“Wel wij zitten hier met een bende smurfen en ik zou je hulp goed kunnen gebruiken om die te vangen!”
“Denk jij dat ik niks anders te doen heb dan smurfen te vangen?”
“Ik moet al ganse dagen schurken vangen en tegen houden en nu kom jij me vragen om jullie te helpen, en wat brengt dat op ?”
“Euh…”je mag gratis een week op mijn kasteel komen logeren als wederdienst”.
“Op je kasteel? Ik zou nog liever in een treinstation slapen, weet je hoeveel spinnen en ander ongedierte er in zo’n kasteel zitten, ik ben allergisch aan kastelen, en zeker kastelen met torens en kantelen en zo !”
“Maar alsjeblieft, Spidertje, je kan ook gewoon buiten met je camper blijven staan als je wil, of op de binnenplaats!”
“Ik denk er wel eens over na even, okee, het is goed, ik kom af, en wie is er nog bij jou?”
“Enkele lieve dwergjes en Batman en Zorro!”
“Wat die twee pseudohelden, die marginalen met hun kostuums die op niks trekken!”
Ossepoester verzekerde hem een aangenaam verblijf. Spiderman zou direkt vertrekken en zou de volgende avond al aankomen. Hij was akkoord om met zijn camper op de binnenplaats te staan. Zogezegd zogezegd, hij arriveerde de volgende avond om 19h30, net na het vtm nieuws.
Ossepoester liep naar beneden toen ze zijn camper vanuit haar kamertje zag naderen. Ze had eerst nog wat 4711 op haar gespoten en wat schmink over haar kinhaar gedaan, want ze had altijd al een boontje voor Spiderman gehad.
Ze opende de grote poort met de afstandsbediening en de vuile camper kwam binnen gereden, ze kon nauwelijks zien wie er achter het stuur zat.
Dan sloot ze de poort en stapte ze naar de camper, de dwergen en Batman en Zorro keken toe.
De camperdeur ging open. Een been werd er uitgestoken, een been met een versleten laars aan. Dan volgde de rest van het lichaam, gelukkig maar. Nog een been, dan een dikke buik, dikke armen en een dikke kop volgde. Hij zag er vies en verfomfaaid uit.
Ossepoester moest bijna braken. De dwergen en Batman en Zorro keken meelijdend.
“Hey, wie ben jij vreemdeling?” zei Ossepoester beleefd.
“Je hebt me verdorie gisteren gebeld!”
“Ben jij Spiderman?” vroeg Ossepoester ongelovig.
“Neen ik ben Sinterklaas !” zei de dikke man terug.
“Oef gelukkig maar, wat komt U hier doen beste Sint?”
“Maar ik ben de Sint niet, ik ben Spiderman!” zei de dikke oude man, terwijl hij Ossepoester aandachtig bekeek, verdorie zo’n wrat op haar neus en haar op de kin, maar wel dikke tetten en een dik gat, valt mee…,dacht hij terloops.
“Ik heb alleen mijn pak niet aan natuurlijk, dit is hoe ik er uitzie zonder pak!”
Ossepoester keek even naar Batman en Zorro, ‘nu begrijp ik waarom die 2 hun pak aanhouden’, mompelde ze.
“Ik zal mijn pak even gaan aantrekken. Spiderman kroop terug in zijn camper, ze hoorden hem proesten en zuchten en even later ging de deur terug open. Spiderman sprong er uit.
“Spiderman himself !” zei hij trots. Hij was mager en gespierd, zijn webpak zag er fantastisch uit.
De dwergen hun mond viel open van verbazing, Batman en Zorro insgelijks.
Plots vloog hij helemaal naar de toren van het kasteel en sprong hij er weer af.
Angstig bekeken de anderen zijn truc ! Net voor hij de grond raakte verscheen er plots een web dat hem opving en als bij wonder stond hij even later ongedeerd weer op de grond.
“Bravo!” riepen ze met zijn allen.
“Ziezo, en wanneer verwacht je die smurfenbende nu ?”
“Ik denk dat ze hier elk moment kunnen aankomen!”
Ossepoester had dit net gezegd of er werd hard op de grote poort geklopt.
Ossepoester liep er heen en opende het kleine kijkdeurtje. Een vieze smurf met een nog viezere baard stond voor de poort.
“Ik ben Baardsmurf en ik vraag U om je over te geven, om bloedvergieten te vermijden, anders vallen we aan, dus open de poort nu !”
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ik ruik niks...
509
Lezen?
Kinderen
122
Lezen?
Manisch depressief
109
Lezen?