Voor schrijvers, door schrijvers
Kort verhaal

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 652

Orde

© Jorre Vanbaelen op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]
Orde
Vandaag een lekstok van een kind gepikt toen zijn ouders niet keken. Ruzie gekregen met de vader toen hij reageerde op het huilende kind en zich wilde moeien. Hij geloofde niet dat het mijn eigen lekstok was. Begonnen andere mensen zich te moeien. De lekstok keihard stukgegooid op de vloer van de winkel. Geroepen 'Hou uw kinderen in de hand, het is hier een winkel, geen eettent of speelplaats.' Op een muur van onbegrip gestuit. De winkelwaren beginnen op de grond te gooien. Stonden eigenlijk aan de snoepmuur, dus ik al die snoep op de grond aan het gooien. Dan pakjes snoepveters en zure matten in mensen hun gezicht aan het gooien. De vader wilde uithalen, ik dook weg en hij miste. Nu was het zelfverdediging. Ik pak die kleine en gebruik hem als levend schild. Houdt de vader precies niet tegen. Zet wat stappen naar achteren en draai het kind om. Nu dreig ik dat ik hem ga piledriven, zijn jankend rotgebroed. Is hij ineens kalm. Het winkelpersoneel komt zich moeien, een manager is aangekomen. Ik laat dat kind niet los, hij is mijn enige bescherming tegen deze losgeslagen massa. Zeg dat de vader mij probeerde slaan, terwijl ik slechts orde op zaken wilde stellen. Niemand kiest mijn kant. Ik piledrive het kind met zijn hoofd op de vloer, en zet het op een lopen.
Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Orde

Aantal hits voor dit artikel: 29
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Veerplein
| anton combe | Kort verhaal