Jules du Lac

Oranjekoorts

© Jules du Lac op 21.06.2022.

Mijn buurman aan de overkant van de straat is best wel een aardige vent. Als hij zijn hondje uitlaat en ik bijvoorbeeld in mijn voortuin bezig ben, groet hij mij vriendelijk en maakt hij meestal een gezellig praatje.
Maar de man heeft ook rare neigingen. Nou is dat niet zo bijzonder natuurlijk, want wie van ons heeft die niet?
 
Met kerst hangt hij bijvoorbeeld zijn voorgevel vol met lichtjes, ballen en andere versierselen en loopt hij met een rode muts door de straat. Als er iemand van het koninklijk huis jarig is, hangt hij niet één maar drie vlaggen uit en heeft hij een oranje das om zijn nek. En als het Nederlands elftal een EK of WK moet spelen, dan …, u raadt het al, beste lezer. Jazeker, dan kleurt zijn huis oranje en gaat hij in oranje kleding, met een oranje hoed, oranje baard en een toeter in zijn hand met een vriend elke thuiswedstrijd bekijken. Dus het is nogal een erg uitbundig figuur.
Behalve die keer dan, bij de recente wedstrijden die onlangs gehouden zijn voor de Conference League. Tijdens die twee weken heb ik hem niet eenmaal uitgedost gezien om naar een van de wedstrijdente gaan kijken.
               
Enkele dagen terug zag ik hem weer en dus informeerde ik ernaar: ‘Nog genoten van het voetbal, buurman?'
‘Hou op, schei uit man. Ik heb geen wedstrijd gezien. Alleen thuis naar het kastje zitten kijken. Ik was hartstikke ziek.'
‘Jammer voor je. Dus je had nu echte Oranjekoorts? Hahaha.'
Ik moest hard om mijn eigen flauwe grap lachen.
Dat laatste vond hij, geloof ik, niet zo leuk, want hij draaide zich abrupt om en verdween met zijn hond de straat uit.
‘Doei,’ was het enige wat hij nog kon uitbrengen en weg was de man.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
10-07-2023

Hits: 432

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.