Voor schrijvers, door schrijvers
968 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen.
 
KLIK HIER om naar flitsverhalen te gaan.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

223 Hits

Publicatie op:
Opa en de snotneus
‘Ik zal nooit zeggen: “Het is maar goed dat je de oorlog niet hebt meegemaakt.” En als ik een kind een gedicht hoor voordragen over die oorlog met een opa of oma erin, dan denk ik dat de toekomst nog een toekomst heeft voor kinderen. Maar als ik een meisje hoor zeggen dat haar galajurk al in de kast hing en dat ze haar afgelaste examenfeest nooit kan inhalen, er nooit met haar – nog lang niet geboren – kind over kan praten, dan denk ik toch: “Snotneus, je eindexamen is nog niet eens begonnen. Maar haal je feestjes rustig in. Pas wel op dat je je opa niet besmet, want die kan jou nog zó veel vertellen waarover hij heeft gezwegen.”’

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Opa en de snotneus"

14.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Ik vind het een mooi stukje, maar niet een kort verhaal. Misschien meer iets om verder uit te werken als een blog of een column, want het heeft natuurlijk ook veel te maken met uw eigen mening.
 • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Han Maas 14.08.20
  Dank je, Janneke. Tja, hoe kort mag een kort verhaal zijn? Vanuit het perspectief van een oudere man geschreven, vanuit de actualiteit. Een column is toch wat anders. Dit is kort maar krachtig.

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Op losse schroeven (368) H.o.p.e 24-04-2020

  Op losse schroeven... Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op...

  Lees meer: Op losse schroeven