1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Op vakantie in het Hiernamaals

Publicatie op : 04-05-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Op vakantie in het Hiernamaals

472 Hits.

De lock-down gooit de grenzen dicht. Jouw favoriete vakantiebestemming is onbereikbaar. Je zoekt een alternatief, denkt buiten-de-doos, en stuit op het Hiernamaals. Je besluit daar op vakantie te gaan. 

De reis naar het Hiernamaals is niet ingewikkeld. Je bent er zo. Nergens wachten of overstappen. Je overlijdt en je arriveert. 

In het Hiernamaals aangekomen, slenter je richting Hemel. De Hemel hanteert een strikt deurbeleid. Bij de hemelpoort staat een potige kerel met kale kop, oorbel en tatoeages. Zijn naam is Petrus. Je toont hem je aflaat en stapt de Hemel binnen.

In de Hemel speel je mee in een Bijbels verhaal. Je creëert zelf een rol. Beklim een berg met Mozes, laat hem een zee splijten en ga samen wadlopen. Werk als kraamhulp bij Maria, geef haar goddelijke zoon een schone luier, smeer beschuit met muisjes voor de drie koningen. Organiseer een feestje voor kleuter Jezus met koekhappen, stoelendans en spijkerpoepen. Verzorg het laatste avondmaal: Bak een patatje oorlog of serveer een kapsalon voor Jezus en zijn vrienden. Monster aan op de ark van Noach, voorkom het Corona-virus en gooi de vleermuizen overboord. 

Het Hiernamaals bestaat niet alleen uit de Hemel. Ook andere godsdiensten hebben er een paradijs. Net als de oude beschavingen. 

Breng een nachtje door bij de Oude Egyptenaren. Betreed een piramide. Nestel je naast Toetanchamon. En laat je inbakeren voor het slapengaan. Heerlijk.

De tour van de Boeddhisten is een must. Boeddha zelf is je gids. Hij begint zijn tour altijd met een moment in het hier en nu. Vervolgens leidt hij je rond in het Nirwana. Afsluiter en hoogtepunt van de tour is het beleven van de magnifieke verlichting in het Nirwana.

Bezoek het Akhirah van de Islam. Hier verpozen de martelaren met hun 72 maagden. De martelaren zijn stoere jongens die jouw voorouders in de pan hakten. Wees beleefd en vraag niet om revanche. De 72 maagden zijn mooie deernes met ogen die je moet zien. Wend je tot Mohammed, smeek hem om een boerka-verbod en verdrink in de prachtige kijkers van zijn meiskes.

Nadat je dood-gelukkig door het Hiernamaals hebt gedwaald, wil je terug. Dat lukt alleen als je over een retourtje beschikt. Dat had je voor je dood moeten regelen. Door je te bekeren tot een godsdienst met reïncarnatie-voorziening. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.05.20
Feedback:
Leuk !! Goed gevonden die reincarnatie voorziening.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Venus
526
Lezen?
55 woordenverhaal
Tuinafval
474
Lezen?
Klussen voor de nieuwe evolutie
474
Lezen?