Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

377 Hits

Publicatie op:
Op vakantie in het Hiernamaals

De lock-down gooit de grenzen dicht. Jouw favoriete vakantiebestemming is onbereikbaar. Je zoekt een alternatief, denkt buiten-de-doos, en stuit op het Hiernamaals. Je besluit daar op vakantie te gaan. 

De reis naar het Hiernamaals is niet ingewikkeld. Je bent er zo. Nergens wachten of overstappen. Je overlijdt en je arriveert. 

In het Hiernamaals aangekomen, slenter je richting Hemel. De Hemel hanteert een strikt deurbeleid. Bij de hemelpoort staat een potige kerel met kale kop, oorbel en tatoeages. Zijn naam is Petrus. Je toont hem je aflaat en stapt de Hemel binnen.

In de Hemel speel je mee in een Bijbels verhaal. Je creëert zelf een rol. Beklim een berg met Mozes, laat hem een zee splijten en ga samen wadlopen. Werk als kraamhulp bij Maria, geef haar goddelijke zoon een schone luier, smeer beschuit met muisjes voor de drie koningen. Organiseer een feestje voor kleuter Jezus met koekhappen, stoelendans en spijkerpoepen. Verzorg het laatste avondmaal: Bak een patatje oorlog of serveer een kapsalon voor Jezus en zijn vrienden. Monster aan op de ark van Noach, voorkom het Corona-virus en gooi de vleermuizen overboord. 

Het Hiernamaals bestaat niet alleen uit de Hemel. Ook andere godsdiensten hebben er een paradijs. Net als de oude beschavingen. 

Breng een nachtje door bij de Oude Egyptenaren. Betreed een piramide. Nestel je naast Toetanchamon. En laat je inbakeren voor het slapengaan. Heerlijk.

De tour van de Boeddhisten is een must. Boeddha zelf is je gids. Hij begint zijn tour altijd met een moment in het hier en nu. Vervolgens leidt hij je rond in het Nirwana. Afsluiter en hoogtepunt van de tour is het beleven van de magnifieke verlichting in het Nirwana.

Bezoek het Akhirah van de Islam. Hier verpozen de martelaren met hun 72 maagden. De martelaren zijn stoere jongens die jouw voorouders in de pan hakten. Wees beleefd en vraag niet om revanche. De 72 maagden zijn mooie deernes met ogen die je moet zien. Wend je tot Mohammed, smeek hem om een boerka-verbod en verdrink in de prachtige kijkers van zijn meiskes.

Nadat je dood-gelukkig door het Hiernamaals hebt gedwaald, wil je terug. Dat lukt alleen als je over een retourtje beschikt. Dat had je voor je dood moeten regelen. Door je te bekeren tot een godsdienst met reïncarnatie-voorziening. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Op vakantie in het Hiernamaals"

© E N
04.05.20
Feedback:
Leuk !! Goed gevonden die reincarnatie voorziening.
  • Schrijfkwaliteit
    3/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig