Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

391 Hits

Publicatie op:
Op losse schroeven
Op losse schroeven...
Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Het kraakt. Er missen schroeven. Was het zoals ik het verwacht had? Was het zoals ik het gehoopt had? Was het zoals het me toegezegd was? Op alledrie de vragen is het antwoord; nee. Zittend op een vreemd bed, denk ik na. Denk ik na over de afgelopen maanden.
 
Een aantal maanden geleden ben ik mijn huis uitgehaald en letterlijk gevlucht naar de andere kant van het land. Alles achter me gelaten: mijn vrienden, mijn lieve kater, mijn huis, de mooie stad, de lieve buurtjes enz. Noodgedwongen. Een nieuw begin. Vluchten en eerst veiligheid.
Zittend op een vreemde bank kijk ik om me heen. Kijk ik naar de kaarsjes die branden. Vlammetjes die een lichtje werpen op de blauwe muur. De geurende rook van wierook die ik inadem.
 
Zittend in de opening van de schuifdeur steek ik een sigaret op. Alles is anders nu. Is het beter? Ik neem een trekje van mijn sigaret en denk na. Ik weet niet beter dan dat mannen mij misbruiken. Het is dan misschien wel over, maar nog lang niet voorbij. De pijn, de herinneringen, het verdriet, de schaamte en de onmacht; ik wil het niet voelen.
 
Staand steek ik nog een sigaret op. Hoe in vredesnaam? Ik voel me verloren. Het begint te regenen en ik kruip weer in bed. Het kraakt. Er missen schroeven.
Liggend in bed denk ik na. Ik voel me lamgeslagen en anderzijds voelt mijn hoofd als een brandend huis waar ik uit moet springen. Ik sluit mijn ogen en daar komen de beelden weer. Ik stap maar weer uit bed. Mijn lichaam voelt moe en zwaar aan.
 
Zittend aan tafel, achter mijn laptop, denk ik na en probeer ik te schrijven. Het is een grote bol wol die compleet in de knoop zit en waarvan ik aan een stukje trek en het nog verder gaat vastzitten.
Ik probeer te (om)schrijven hoe ik me voel en mijn gedachtes te ordenen.
 
Liggend in bed denk ik na. Ik watertrappel. Het gewoonweg niet weten, is af en toe ook niet erg. Het is zoals het is, maar wel enorm frustrerend. Het kraakt. Net als mijn bed. Er zitten schroeven los.
 
© H.o.p.e.
(Op losse schroeven is een hoofdstuk uit mijn boek 'Op reis')

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Op losse schroeven"

11.01.21
Feedback:
Hey hoi! Ik kom toevallig bij jouw verhaal terecht (werd aanbevolen). Benieuwd wat de achtergrond is en hoe het afloopt. Goed geschreven dus!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig