Voor schrijvers, door schrijvers
Poëzie

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 700

Ooit was het anders..

Ik lig in mijn bed ,sluit mijn ogen en hoop dat de slaap wilt komen...


De grote ,zwarte stier stond in het midden van zijn weide en bekeek de aan hem ondergeschikte lammetjes. Ze stonden deemoedig rond hem geschaard en er was er niet ééntje dat aan zijn gezag durfde te twijfelen.

Hij monsterde ze één voor één, was tevreden toen hij de idolate blik in hun ogen kon lezen en keerde zich af om aan zijn dagelijkse beslommeringen te beginnen.
Maar ineens kreeg hij het kleinste lam in het oog en ontplofte bijna van woede..." Kom dichterbij " brulde hij..
Het kleintje kwam angstig dichterbij en bleef trillend staan ,er van overtuigd dat haar laatste uur geslagen was want de stier kon haar met één beweging van zijn poot de grond instampen.

De anderen ,gerustgesteld dat zij niet het onderwerp van zijn woede waren vormden een kring rond het lam en gniffelden ,eerst tersluiks ,daarna openlijk.

De stier bekeek het hoopje ellende en brulde :" Waarom heb jij je witte kleedje niet aan ? Hier word een zwart kleed niet getolereerd "
Het lam fluisterde dat ze geen wit kleedje had om aan te doen waarop de stier ;" Heeft je moeder dan geen wit kleed voor je gekocht?"

Nee ,ik heb het niet gevraagd ,mama heeft geen centjes "

" En je vader dan ,heb je het niet aan je vader gevraagd ? " "Geeft die dan geen geld zodat je in orde kunt zijn ?" Ondertussen bekeek hij de anderen en zag tot zijn genoegen dat die smulden van de vernedering van het kleine lam.

Hij wist heel goed dat er geen vader was om voor moeder en kind te zorgen maar het was toch zo leuk om zijn eigen frustraties af te reageren op een hulpeloos slachtoffer.
Hij draaide zich om ,liet het lam staan en begon aan zijn dagtaak ,uiterst tevreden met zichzelf en vervuld van het prettige idee dat hij dit morgen en de dagen erna weer kon doen ,het lam was hulpeloos en zou zich niet verweren.
Hij was toch de grote zwarte stier van de weide.Het is hopeloos ,de slaap wilt niet komen ,ik sta op ,ga naar beneden en bedenk dat ,zoals meestal ,de nacht alleen maar zwart brengt...Ooit was het anders...
Dit artikel delen?
Auteur: ©Diane Thone
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 287
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Ooit was het anders.."

Geschreven door Diane Thone . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!