• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Onzin voor het weekend

Publicatie: 20 december 2020

Op de vijfde en daarmee bovenste verdieping van verzorgingshuis Zorgrust woont Bettina. Omdat in het weekend toch niet zoveel verhalen worden gelezen op Het Schrijverspunt.nl, kan ik haar gerust honderdnegenentachtig jaren oud maken.

Het is een mooi mens. Ze kijkt altijd om naar “de oudjes” op haar verdieping, zoals zij ze met liefde noemt. Ze bakt koekjes voor hen in de oven die ze niet op haar kamer mag hebben, houdt hen gezelschap op de vreemdste momenten van de dag en de nacht en ze zingt voor hen.

Maar wat niemand weet, is wat Bettina doet wanneer ze niet bezig is met al deze dingen. In het plafond van haar kamer zit een geheim luik. Ze trekt de pianokruk hieronder (had ik al geschreven dat ze een geweldige pianiste is?) klimt erop en verdwijnt.

Op de oude, stoffige zolder, staat een hypermoderne computer. Ze speelt in allerlei spellen tegelijk, waar ze met grote voorliefde avatars van jonge mannen en vrouwen uitkiest. Ze is clubleider, legeraanvoerder en boerin. Maar wat ze als allerliefste doet is verhaaltjes schrijven.

Wat voor verhaaltjes wilt u weten? O, van alles en nog wat! Ze post ze op Het Schrijverspunt en voor ieder sterretje dat ze krijgt bakt ze een koekje voor één van de buren. En haar naam op dit forum?

Tsja, dat is nou juist de grap. Ze is een geweldige hacker en publiceert haar stukjes nu eens onder de ene, dan eens onder de andere naam. Soms is ze Annemarie, dan weer eens Janneke. Ze post als Elka, Han, Paco, Louisa of Louise en ga zo maar door. En een lol dat ze heeft!

Onlangs werd ze bijna betrapt toen een van de verzorgers haar kamer in kwam en een stukje bloemetjesstof aan het plafond zag hangen. Ze had haar jurk wat gescheurd bij het naar boven klimmen. Hij haalde enigszins verbaasd de pianokruk uit het midden van de kamer, zette hem weer bij het instrument en ging Bettina zoeken. Toen hij eindelijk, vergezeld van nog twee verplegers terugkwam in de kamer, zat ze heel rustig in haar leunstoel een kopje thee te drinken. “Ook een bakje?” vroeg ze vriendelijk en bood er natuurlijk een zelfgebakken koekje bij aan. Haar been hield ze gestrekt voor zich op de pianokruk, de enkel was licht verstuikt toen ze zonder krukje naar beneden moest.

Voor Bettina is de lockdown geen probleem. Zij leeft in heel wat werelden tegelijk, ook al vermoedt niemand dit die haar kent. Morgen wordt ze honderdnegentig. Voor haar verjaardag heeft ze een nieuwe pianokruk gevraagd, en een heleboel sterretjes. Post u ze maar onder een willekeurige naam, dat maakt haar echt gelukkig!

WAARDERING

HITS

356

Artikel aangepast: 20-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
20.01.21
Feedback:
Ik kwam dit verhaal net tegen.
Wat een heerlijke fantasie. Janneke
Een genoegen om te lezen
Show more
 • Janneke De Leeuw van Weenen 21.01.21
  Bedankt Trees! Leuk dat je dit verhaaltje na zo lange tijd nog terug hebt gevonden!
22.12.20
Feedback:
Hahaha, alleen al voor de leukigheid 5 sterren! En wat een eer om een rolletje mee te spelen! ;)
Show more
21.12.20
Feedback:
Heel leuk bedacht Janneke!
Ik heb het met plezier gelezen.
Show more