Annemarie Steenbergen

Onzin om deze week door te komen

© Annemarie Steenbergen op 21.12.2020.

Er was eens een dorpje dat Schrijverik heette. Een jaar of 40, 50 geleden, een jaartje meer of minder komt inmiddels niet meer zo nauw, toch dames, werden daar een paar schrijfsters geboren. En ja, JIJ hoort daarbij!

Ze woonden met z’n allen destijds in een huizenblok en begonnen daar dertig jaar geleden een meidengroep: New Writers on the Block, als tegenhanger van de New Kids on the Block die destijds, begin jaren negentig, ‘Step by step’ mateloos populair werd.

Buren spraken wel eens grappend over het writersblock omdat er zoveel schrijvers in dit appartementenblok woonden, alleen vonden de schrijfsters dat zelf niet amusant want ja, een schrijfblokkade, dat is de nagel aan de doodskist van iedere schrijver. Dus de pennen gingen de (al dan niet rode) koffer in, de dames zwierven uit. De meesten kwamen, sommige via Spanje, in Nederland terecht, een enkeling verloor haar hart definitief aan Hongarije.

Jaren later, zo wilde het lot, troffen ze elkaar, inmiddels gepokt en gemazeld door relatie(s), werk, moederschap en het leven zelf, op een bepaald punt aan. Hoe kan het ook anders: op Schrijverspunt. Ze hadden elkaar en de hele goegemeente uiteraard inmiddels veel te vertellen. Dit alles was goed te rijmen met hun gemeenschappelijke voorgeschiedenis in Schrijverik en passie: het schrijven. Hoewel het ritmisch soms nog steeds wat schort aan een tekst, geldt en blijft er maar één gouden regel vers voor de dames: respecteer elkaar, leer van elkaar. 

En zo leefden de schrijvers, maar vooral hun gedichten en verhalen, al dan niet echt of verzonnen, nog lang en gelukkig.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  11.01.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  22.12.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Hahaha, geweldig grappig! Hoe kom je erop?
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 22.12.20
   Bedankt Elka!! Ik zat al even te broeden op the New Writers on the Block, en toen gaf Janneke mij het laatste duwtje met haar Onzin voor het Weekend.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 656
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Sinners of Saint 3: Scandalous - L.J. Shen

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.