Skip to main content
Annemarie Steenbergen

Onzin om deze week door te komen

© Annemarie Steenbergen op 21.12.2020.

Er was eens een dorpje dat Schrijverik heette. Een jaar of 40, 50 geleden, een jaartje meer of minder komt inmiddels niet meer zo nauw, toch dames, werden daar een paar schrijfsters geboren. En ja, JIJ hoort daarbij!

Ze woonden met z’n allen destijds in een huizenblok en begonnen daar dertig jaar geleden een meidengroep: New Writers on the Block, als tegenhanger van de New Kids on the Block die destijds, begin jaren negentig, ‘Step by step’ mateloos populair werd.

Buren spraken wel eens grappend over het writersblock omdat er zoveel schrijvers in dit appartementenblok woonden, alleen vonden de schrijfsters dat zelf niet amusant want ja, een schrijfblokkade, dat is de nagel aan de doodskist van iedere schrijver. Dus de pennen gingen de (al dan niet rode) koffer in, de dames zwierven uit. De meesten kwamen, sommige via Spanje, in Nederland terecht, een enkeling verloor haar hart definitief aan Hongarije.

Jaren later, zo wilde het lot, troffen ze elkaar, inmiddels gepokt en gemazeld door relatie(s), werk, moederschap en het leven zelf, op een bepaald punt aan. Hoe kan het ook anders: op Schrijverspunt. Ze hadden elkaar en de hele goegemeente uiteraard inmiddels veel te vertellen. Dit alles was goed te rijmen met hun gemeenschappelijke voorgeschiedenis in Schrijverik en passie: het schrijven. Hoewel het ritmisch soms nog steeds wat schort aan een tekst, geldt en blijft er maar één gouden regel vers voor de dames: respecteer elkaar, leer van elkaar. 

En zo leefden de schrijvers, maar vooral hun gedichten en verhalen, al dan niet echt of verzonnen, nog lang en gelukkig.

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
10-02-2024

Hits

769 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  11.01.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  22.12.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Hahaha, geweldig grappig! Hoe kom je erop?
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 22.12.20
   Bedankt Elka!! Ik zat al even te broeden op the New Writers on the Block, en toen gaf Janneke mij het laatste duwtje met haar Onzin voor het Weekend.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.