Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Onzin om deze week door te komen
Inzendingen: 997
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Onzin om deze week door te komen
© Annemarie Steenbergen op .
Aantal hits: 109

Er was eens een dorpje dat Schrijverik heette. Een jaar of 40, 50 geleden, een jaartje meer of minder komt inmiddels niet meer zo nauw, toch dames, werden daar een paar schrijfsters geboren. En ja, JIJ hoort daarbij!

Ze woonden met z’n allen destijds in een huizenblok en begonnen daar dertig jaar geleden een meidengroep: New Writers on the Block, als tegenhanger van de New Kids on the Block die destijds, begin jaren negentig, ‘Step by step’ mateloos populair werd.

Buren spraken wel eens grappend over het writersblock omdat er zoveel schrijvers in dit appartementenblok woonden, alleen vonden de schrijfsters dat zelf niet amusant want ja, een schrijfblokkade, dat is de nagel aan de doodskist van iedere schrijver. Dus de pennen gingen de (al dan niet rode) koffer in, de dames zwierven uit. De meesten kwamen, sommige via Spanje, in Nederland terecht, een enkeling verloor haar hart definitief aan Hongarije.

Jaren later, zo wilde het lot, troffen ze elkaar, inmiddels gepokt en gemazeld door relatie(s), werk, moederschap en het leven zelf, op een bepaald punt aan. Hoe kan het ook anders: op Schrijverspunt. Ze hadden elkaar en de hele goegemeente uiteraard inmiddels veel te vertellen. Dit alles was goed te rijmen met hun gemeenschappelijke voorgeschiedenis in Schrijverik en passie: het schrijven. Hoewel het ritmisch soms nog steeds wat schort aan een tekst, geldt en blijft er maar één gouden regel vers voor de dames: respecteer elkaar, leer van elkaar. 

En zo leefden de schrijvers, maar vooral hun gedichten en verhalen, al dan niet echt of verzonnen, nog lang en gelukkig.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Onzin om deze week door te komen"

Geschreven door Annemarie Steenbergen . Geplaatst in Kort verhaal.
11.01.21
Feedback:
Leuk verhaal!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 11.01.21
    Dank je wel Renee!
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !