1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ontkenningsfase

Publicatie op : 02-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ontkenningsfase

283 Hits.
Gisteren kreeg ze de diagnose.
‘Hallo?’
‘Hai.’
‘Hey, Miranda, hoe gaat het?’
‘Goed, natuurlijk,’ zei ze, en het blijft even stil aan de andere kant van de lijn.
‘Morgen gaan we met de buurt barbecueën, kom je ook?’
Een stilte. Job vraagt zich af waarom ze niets zegt.
‘Hallo?’
‘Ja, ik ben er nog hoor,’ zegt ze terug. ‘Nee, morgen kan ik niet, ik moet werken.’
‘Op zondag?’
‘Op zondag ja.’
‘Oké, dan ga ik hangen.’
‘Is goed, tot ziens.’
En hij toetste het volgende nummer in, om de volgende uit te nodigen.
Miranda loopt naar de gangdeur, verzucht dat ze opeens erg vaak moet, en ze trekt het toiletdeurtje open waar ze een secondelang huilde, maar niet langer.
Miranda – Job vraagt zich af hoe het met haar gaat. Hoe het echt met haar gaat. Maar hij vroeg niet verder, hing op.
Miranda loopt naar de bank, naar de televisie, kijkt ernaar, een programma over neushoorns, een natuurdocumentaire, over stropers, jagers, neushoornjacht. Ze zapt weg, vraagt zich af waarom er geen programma’s over haar worden gemaakt. Dan wordt ze weer gebeld, door haar ouders, die vragen hoe het gaat, als vanouds.
‘Morgen is de operatie,’ begint Miranda.
‘En hoe gaat het nú met je?’
‘Als vanzelfsprekend.’
‘Halen we je morgen op?’
‘Ja, bedankt.’
En ze hangt op, gaat op de bank liggen en denkt even niet na, laat haar gedachten varen. Maar ze vindt er geen voldoening in. Misschien het geluid van de televisie die nog aanstaat.
Job belt de buurman, al kan hij natuurlijk ook gewoon naar buiten lopen om aan te bellen, maar daar heeft hij geen zin in, geen zin om op te staan terwijl hij languit op z’n bureaustoel zit in de hoek van de woonkamer.
‘Hey Jan, met mij.’
Een korte ruis waarna een stem opduikt.
‘Ho, ja, hallo, met Jan, wat is er Job?’
‘Kom je morgen gezellig barbecueën met wat familie, vrienden en buren?’
‘Prima!’
En Job hangt op, om naar de volgende op de lijst te gaan, zomaar iets, en hij ziet de ouders van Miranda staan, benieuwd of die wellicht zin hebben om te komen, morgen, maar hij twijfelt omdat Miranda niet komt, maar hij belt toch.
‘Morgen gaan we met Miranda naar het ziekenhuis,’ zegt haar vader.
‘Oké,’ zegt Job, na een korte stilte, ‘maar ik ga de volgende bellen, tot ziens.’ En hij hangt op, en belt Miranda, terwijl hij zicht bedenkt en zich afvraagt of het niet beter is om direct op te hangen en weer haar ouders te bellen, om het bij hen na te vragen,  en hij denkt dat het misschien beter is om zich er helemaal niet mee te bemoeien, om te zeggen dat hij de verkeerde heeft gebeld, als Miranda straks opneemt. In ieder geval ga ik haar niets vragen, denkt hij.
Er is al opgenomen. ‘Hallo?’ vraagt ze.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.08.20
Feedback:
Nu zit ik wel met nieuwsgierigheid opgescheept door dit open einde! Een opmerking: zin 5 van onderen staat zicht bedenkt ipv zich.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Boer
632
Lezen?
Stilte
578
Lezen?
Fotolijstje
546
Lezen?