1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  969 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ongezien

Publicatie op : 28-01-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ongezien

280 Hits.
Lisa en ik zitten met een kopje kinderthee beneden als het journaal begint. Papa kijkt indringend op de klok, fronst zijn wenkbrauwen, zijn wijsvinger spiest omhoog en hij buldert: ‘Naar boven!’
Als door een wesp gestoken springen we op en rennen de trap op. Boven aangekomen, krijg ik ineens geen adem meer. Ik voel paniek opkomen. Een raar, raspend geluid giert door mijn borstkas. Ik durf niet te roepen, bovendien heb ik te weinig adem, dus open ik het raam van onze slaapkamer en ga naar buiten hangen. Het helpt niet. Ik krijg steeds minder lucht. ‘Mama!’, schreeuwt Lisa. Mama komt naar boven, neemt me bij de arm. ‘Rustig’, zegt ze. Ik doe mijn best, maar mijn ademhaling komt met moeite en met gierende halen. Bijna moet ik huilen, maar ook daar ben ik te benauwd voor. Gelukkig is mama er. Nu komt het vast goed.
‘Ssst’, zegt mama, ‘doe eens rustig.’ Ik krijg het gevoel dat ik meer mijn best moet doen, maar wat ik ook probeer, normaal ademen lukt me niet. Ik ben bang, maar mama blijft kalm.
Ik hoor de voetstappen van papa. Hij loopt bedaard, als altijd. Oh jee, het moet stoppen. Papa zal boos worden. Ik hoop dat hij gewoon naar zijn eigen kamer gaat, dat hij niets doorheeft. Maar papa komt binnen, kijkt en gaat gelijk tekeer. Wát hij precies allemaal roept, hoor ik niet, het zware ademhalen en piepen neemt me helemaal in beslag. Mama zegt tegen papa dat hij kalm moet blijven, dat boos worden geen enkele zin heeft. Maar papa wordt niet kalm, hij wordt steeds bozer en nu hoor ik wel wat hij tegen mama roept. ‘Als dat kind overlijdt, betaal jíj maar de begrafenis!’
Ik voel nog meer paniek, wat is er aan de hand? Ga ik dood?
Mama stuurt papa weg en gelukkig luistert hij. Ik ben opgelucht dat hij weg is. Nu ben ik alleen nog bang voor de benauwdheid. ‘Ik ga even kussens halen. Dan kun je een beetje zittend slapen’, zegt mama. Lisa gaat in mama’s bed slapen. Ik word rustiger nu. De benauwdheid nestelt zich in me, maar ik stik niet. Mama blijft bij me, de hele nacht. Het nachtlampje mag blijven branden.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.04.21
Feedback:
Beklemmend.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.02.21
Feedback:
Heel knap beschreven Elka, maar het maakt me verdrietig als ik het lees.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.01.21
Feedback:
Goed geschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
487
Lezen?
Merijn
422
Lezen?
De hel
337
Lezen?