Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
 • Korte verhalen op Schrijverspunt

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

  De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

  Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
 • Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
 • Waardering voor een artikel
  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ongemakkelijk

Ik zit voor een klas studenten. Ik ben niet hun docent want er is een mevrouw die de les opent. Het is de eerste les na de zomervakantie, weet ik. Ik verbaas me er over dat de mevrouw begint alsof de vorige les gisteren was. Geen ontvangst of welkom, gewoon meteen door.

Ik weet niet precies wat ik daar in die klas doe. Ik weet wel dat het de eerste dag is van mijn nieuwe baan, dus het zal wel een inwerkactiviteit betreffen. Het klaslokaal is ANWB-oranje-geel geschilderd. Als ik dat na de les signaleer bij de docent zegt ze: ”Ja leuk he? Dat is ook precies wat we doen. De studenten hebben kennispech en wij als docenten repareren dat!” Ik vind het beeld slecht getroffen omdat ik denk dat een docent er is om de student te helpen het zelf te doen. Ik ben door ervaring tot de overtuiging gekomen dat lesgeven niet bestaat uit tweedehands kennisoraties voor de klas. Kennis die de student dan in tentamens moet na papegaaien. Zij moeten zelf leren denken en doen en dat leren verantwoorden, vind ik. Kennisreparatie? Bah wat een misselijkmakend woord!

We lopen de klas uit naar de docentenkamer. Ik voel me ongemakkelijk, ook omdat ik slechts gekleed ben in mijn ochtendjas waaronder ik alleen een onderbroekje draag. Ik verontschuldig me en zeg: "Ja sorry, ik ben wat under dressed maar het is mijn eerste dag he!" Ergens diep in mijn brein vraag ik me af wat in 's hemelsnaam de logica van die opmerking is. Dan gaat de bel. Gelukkig!. Gered door de bel ontdek ik het: ik heb gedroomd!

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 112
(Gemiddelde waardering 3 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten