Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Aantal gepubliceerde inzendingen: 746

Ongemakkelijk

Ik zit voor een klas studenten. Ik ben niet hun docent want er is een mevrouw die de les opent. Het is de eerste les na de zomervakantie, weet ik. Ik verbaas me er over dat de mevrouw begint alsof de vorige les gisteren was. Geen ontvangst of welkom, gewoon meteen door.

Ik weet niet precies wat ik daar in die klas doe. Ik weet wel dat het de eerste dag is van mijn nieuwe baan, dus het zal wel een inwerkactiviteit betreffen. Het klaslokaal is ANWB-oranje-geel geschilderd. Als ik dat na de les signaleer bij de docent zegt ze: ”Ja leuk he? Dat is ook precies wat we doen. De studenten hebben kennispech en wij als docenten repareren dat!” Ik vind het beeld slecht getroffen omdat ik denk dat een docent er is om de student te helpen het zelf te doen. Ik ben door ervaring tot de overtuiging gekomen dat lesgeven niet bestaat uit tweedehands kennisoraties voor de klas. Kennis die de student dan in tentamens moet na papegaaien. Zij moeten zelf leren denken en doen en dat leren verantwoorden, vind ik. Kennisreparatie? Bah wat een misselijkmakend woord!

We lopen de klas uit naar de docentenkamer. Ik voel me ongemakkelijk, ook omdat ik slechts gekleed ben in mijn ochtendjas waaronder ik alleen een onderbroekje draag. Ik verontschuldig me en zeg: "Ja sorry, ik ben wat under dressed maar het is mijn eerste dag he!" Ergens diep in mijn brein vraag ik me af wat in 's hemelsnaam de logica van die opmerking is. Dan gaat de bel. Gelukkig!. Gered door de bel ontdek ik het: ik heb gedroomd!

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Martin Reekers
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 333
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Ongemakkelijk"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Kort verhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...