Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Aantal gepubliceerde inzendingen: 652

Ongemakkelijk

© Martin Reekers op .
[Klik op de profielnaam of -afbeelding voor een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.]

Ik zit voor een klas studenten. Ik ben niet hun docent want er is een mevrouw die de les opent. Het is de eerste les na de zomervakantie, weet ik. Ik verbaas me er over dat de mevrouw begint alsof de vorige les gisteren was. Geen ontvangst of welkom, gewoon meteen door.

Ik weet niet precies wat ik daar in die klas doe. Ik weet wel dat het de eerste dag is van mijn nieuwe baan, dus het zal wel een inwerkactiviteit betreffen. Het klaslokaal is ANWB-oranje-geel geschilderd. Als ik dat na de les signaleer bij de docent zegt ze: ”Ja leuk he? Dat is ook precies wat we doen. De studenten hebben kennispech en wij als docenten repareren dat!” Ik vind het beeld slecht getroffen omdat ik denk dat een docent er is om de student te helpen het zelf te doen. Ik ben door ervaring tot de overtuiging gekomen dat lesgeven niet bestaat uit tweedehands kennisoraties voor de klas. Kennis die de student dan in tentamens moet na papegaaien. Zij moeten zelf leren denken en doen en dat leren verantwoorden, vind ik. Kennisreparatie? Bah wat een misselijkmakend woord!

We lopen de klas uit naar de docentenkamer. Ik voel me ongemakkelijk, ook omdat ik slechts gekleed ben in mijn ochtendjas waaronder ik alleen een onderbroekje draag. Ik verontschuldig me en zeg: "Ja sorry, ik ben wat under dressed maar het is mijn eerste dag he!" Ergens diep in mijn brein vraag ik me af wat in 's hemelsnaam de logica van die opmerking is. Dan gaat de bel. Gelukkig!. Gered door de bel ontdek ik het: ik heb gedroomd!

Dit artikel delen?
Waardering voor je inzending op Schrijverspunt

Graag je waardering voor : Ongemakkelijk

Aantal hits voor dit artikel: 276
 
KLIK OP HET GEWENSTE AANTAL STERREN (1-5)  OM EEN WAARDERING TE GEVEN EN/OF SCHRIJF SVP EEN KORTE REVIEW
5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!
De waardering voor dit artikel:

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

voorbij (senryu)
| Ghislaine Vandevoorde | Poëzie