Erik van der Velden

Ongeduldig papier

© Erik van der Velden op 19.01.2022.

'Kristel!'

De brul smijt haar terug op aarde. Vijftig ogen richten zich op haar. Bonzend bloost haar hoofd. Ze trekt haar hand terug boven haar tafeltje en kruist haar benen. 
‘Ik zie dat Adonis veel indruk op je maakt, maar we zijn al een paar eeuwen verder,’ zegt haar geschiedenisleraar nukkig. Zijn knokige vingers bladeren haar boek naar het hoofdstuk “Franse revolutie”. ‘Misschien kun je ons vertellen waar het paleis van Versailles ligt?’
Kristel kijkt beduusd naar de grond. Haar ooghoeken jeuken van opwellende tranen. Een vreemde black out bevriest haar gedachten.
‘Je weet niets, jij kleine smeerlap!’ tiert de grijze sik zwaaiend met zijn aanwijsstok.

De bel galmt hels. De tieners vliegen opgelucht op om het lokaal te verlaten.
‘Jij blijft hier …’ De lucht van zijn stem dichtbij haar oorschelp verkrampt haar maag. Hij schuift een vel papier voor haar neus en loopt nonchalant naar zijn lessenaar. ‘Vijfhonderd woorden over je meest erotische fantasie.’  
Brandend van angst knagen haar ogen zich vast in het onbeschreven wit. Vallende tranen beginnen barsten in het papier te maken. Er vormt zich een groot duister gat. Verbijsterd buigt ze zich voorover.
‘Nee!’ gilt ze als twee armen haar plots naar binnen trekken. In enkele seconden is ze volledig verzwolgen, waarna het gat zich langzaam sluit.
Duivels grijnzend loopt de bok naar het papier. Doordrenkend bloed vormt langzaam de letters “! ƎM qlƎH”. Tevreden vouwt hij het vel op en stopt het in zijn binnenzak.

 Je hebt tot middernacht de tijd en daarna ben je de mijne, denkt hij gnuivend.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 700
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Henk Erinkveld: PeerkePad (Stichting Pelgrimswegen en -voetpaden)

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.