1 post
 • images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
  970 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Onder ons

Publicatie op : 27-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Onder ons

329 Hits.
Voor mijn gevoel komt er geen einde aan de Willemsbrug. Sinds mijn aankomst had ik alle bruggen over de Maas al eens geprobeerd. Dit is de kortste route naar huis, maar het blijft een dagelijkse kwelling, die ik nog het beste kan vergelijken met mijn lessen Nederlands van destijds. Links en rechts halen fietsers, hardlopers en zelfs wandelaars me in. Niemand biedt hulp aan, ik trek hooguit een verbaasde blik.
 
Nu ben ik bijna halverwege. Ik zie naast me hoe er witte kopjes op het water deinen. Voor mijn ogen verandert de pyloon in een bloedrode waas als ik opnieuw uit alle macht een stap tegen de wind in zet. Weer een paar decimeter. Maar het zal me lukken, al moet ik desnoods mijn laatste krachten aanwenden en al ben ik onderweg tot de avond valt. Al was het allemaal voor niets.
 
Vroeger, bij het hoeden, rende ik fluitend hele kilometers om de kudde bijeen te houden. Wat lijkt het nog maar een ontstellend kort mensenleven geleden! Ik denk vaak met weemoed terug aan die jonge man, die nu een volslagen vreemde voor me lijkt. Een ander leven, een andere wereld. Ik had me krampachtig dood gehouden. Zo hadden de rebellen me over het hoofd gezien en als door een wonder was ik niet geraakt door de kogels die in het wilde weg werden afgevuurd. Dankzij de vroege ochtendschemering was het me gelukt ongezien aan de moordlust te ontkomen. Zonder gevoel voor tijd had ik aan een stuk door gerend tot ik de rand van een stad bereikte. Samen met een groepje andere ontheemden was ik uiteindelijk terechtgekomen op een vlucht naar een ver, vreemd, veilig land. Daar stond ik er weer alleen voor, met een opdracht die nog vele malen zwaarder was dan deze klus. Het besef gaf me altijd moed. De moed der wanhoop, weet ik nu.
 
Bijna in trance til ik het betonblok nog een laatste maal op en leg ik het op de leuning. Het transportplankje mik ik weg. Niet meer nodig. Het touw knoop ik om mijn hals. ​Ver onder mijn voeten zwiept het water tegen de pijlers, asgrauw. Ze wacht op me, een eeuwigheid al. Ik aarzel. Dan glibbert het zwaartepunt over de rand.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.07.20
Feedback:
Huiveringwekkend suggestief. Knap!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Nu het nog kan
404
Lezen?
55 woordenverhaal
De glans gaat eraf
330
Lezen?
Trilogie: Verleiding
316
Lezen?