Korte verhalen

55 woorden verhalen op Schrijverspunt
  • kort verhaalHet korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

    De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

    Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.
  • meedoenWil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis).Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Omkerende angst

'Je bent niet goed bij je hoofd', snauwt hij haar toe. Angstig kijkt ze naar hem op. Zou hij  weer beginnen? 
'Het was maar een idee', probeert ze hem te sussen.
'Je moet eerst eens nadenken, voordat je weer zulke domme dingen zegt', blijft hij kwaad aanhouden. Conflicten, daar houdt hij van. Nee, hij leeft erop.
 'Sorry', zegt ze gedwee en staat op, pakt de kopjes van tafel om ze naar het aanrecht te verplaatsen.
'Zitten', commandeert hij. Het is te laat, denkt ze. Hij is al over een bepaald punt heen. Dan wil hij alleen maar ruzie.
'Ik ga de kopjes wegbrengen', antwoordt ze, in een laatste wanhopige poging de vrede te laten zegevieren.

Bruusk staat hij op, waarbij de stoel omvalt en pakt haar ferm bij de arm. 
'Kijk uit, de kopjes', schreeuwt ze.
De kopjes kunnen hem, zoals ze al gevreesd had, niets schelen. Het kopje uit haar linkerarm valt en breekt in stukken. Het kopje in haar rechterhand wankelt, ook omdat ze zich los probeert te trekken.
Hij zal het niet halen. Hij schudt haar door elkaar.
'Domme trien, je bent niet goed bij je verstand', schreeuwt hij haar in het gezicht.
Hij trekt haar mee en duwt haar de trap op.
'Naar je kamer en voorlopig niet komen'. 

Ze weet dat ze zich niet moet verroeren. De kleinste beweging, die hij registreert is nieuw voer voor zijn woede. Met een rood hoofd zou hij naar boven komen en schreeuwen waarom ze hem gek maakt. Waarom hij dit allemaal moet verduren. De volgende morgen is er niets meer aan de hand. Ze zit als een bang vogeltje aan de ontbijttafel en als hij binnenkomt, geschoren en lekker ruikend, geeft hij haar een kus en vraagt of ze lekker heeft geslapen. Geen schim meer van het monster dat ze gister had ontmoet. Ze knikt, denkt dat het een valstrik is en blijft zwijgen.
Glimlachend vraagt hij of ze een geroosterd broodje wil en wat erop? Jam. 
'Wat een goeie keuze, dat neem ik ook', zegt hij en glimlacht naar haar. 
Zwijgend eten ze en telkens als ze het waagt naar hem te kijken, zet hij zijn allervriendelijkste gezicht op.
Voorheen twijfelde ze aan zichzelf maar ze begint er nu een patroon in te zien. Verwarring zaaien. Aardig, lief, hels, kwaadaardig, aardig lief, monster, slaan, duwen, trekken.

'Jij bent een lul', schreeuwt ze ineens en slaat daarbij hard op de tafel. Geschrokken kijkt hij naar haar op. 
'Wat zeg je?' 
'Je hoort me wel, jij vuile klootzak'. Dreigend staat ze op en komt op hem af, haar vuist op hem gericht. 
'Wat doe je?' Verschrikt kijkt hij in haar woedende ogen.Haar vuist treft hem midden in zijn gezicht. Bloed stroomt uit zijn linkerneusgat. Hij is te verbouwereerd om te reageren. Hij kijkt haar verbaasd aan.Nog eens stompt ze hem, ditmaal begint het andere neusgat te bloeden. Nog steeds is zijn woede ver te zoeken. Wat vreemd is. 
'Jij gaat nu weg en je komt nooit meer terug heb je dat begrepen?' schreeuwt ze hem toe.
Hij knikt, staat op en loopt weg.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 221
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Meer schrijfactiviteiten