• images/deelname/kort_verhaal.jpg
  Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Fragmenten uit gepubliceerde manuscripten of vervolgverhalen zijn niet toegestaan!
  Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Nu het nog kan

Publicatie: 12 augustus 2020
 ‘Was het lekker?’ vraag ik Juda als hij binnenkomt. Hij loopt naar zijn geprinte trainingsschema en zet gedecideerd een kruis door de datum.
‘Ja, nog een paar weekjes zo volhouden en dan zit ik aan mijn doel. Ik ga douchen.’
‘Je ziet er goed uit, lieverd.’ Leugentje om bestwil. Hij lijkt als de dood dat hij een buikje krijgt. Nou ja, zelf ben ik ook geen dertig meer. We moeten vaker samen eten. Ik zal straks kaarsen op tafel zetten. Ik zag dat ik nu vruchtbaar ben.
 
‘Ik heb nog een paar minuutjes je laptop nodig, Tamar.'
‘Als je belooft dat je vanavond dan niet gaat werken,’ zeg ik met een glimlach.
‘Nee, alleen even mijn gewicht noteren.’ Over zijn schouder zie ik een site met foto’s van sporters.
‘Hé, waarom zet je dat niet gewoon in Strava?’
‘O, weddenschapjes. Hier kan ik eindelijk geld winnen met iets waar ik goed in ben.’ Hij klinkt tevreden. ‘Aankomen is me mijn hele leven nog niet gelukt. Kijk, weer een paar dollar. Die rit heeft er trouwens ingehakt, ik ga vroeg pitten.’ Shit. Maar ik geef hem een kus en fluister in zijn oor of hij misschien zin heeft in een goeie romcom. Voor de gelegenheid wordt het The Girl Next Door.

​Als we in bed liggen, open ik nog even mijn laptop. Hoofdrekenen, daar ben ik de laatste maanden heel snel in geworden. Ik kom uit op een BMI van zestien. Acht procent minder kans! Als puber had hij een tijdje anorexia gehad. Ik dacht dat hij daar inmiddels wel overheen was gegroeid. Het zal de stress zijn, maar het komt zo beroerd uit. Nu ligt hij weer voor pampus. Wat dondert het ook, ik moet het gewoon weten. ‘Wil je het eigenlijk nog wel?’ Hij kreunt. Ik voel me ineens spiernaakt in mijn nieuwe lingerie.
WAARDERING

HITS

526

Artikel aangepast: 12-08-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!