SCHRIJFACTIVITEIT: KORT VERHAAL

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal.
Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Nostradamus achterna

Publicatie: | yves goudket
Iedere geletterde en intelligente Belg kent vast wel Nostradamus, de voorspeller die geboren werd in het jaar 1566 en de beide wereldoorlogen en de komst van Hitler en Napoleon voorspelde. Hij voorspelde nog een heleboel andere zaken die bijna allemaal juist bleken te zijn; daarom waag ik mij ook aan voorspellingen, ik ga niet zeggen dat ik visioenen heb gehad maar ik denk toch wel dat vele van mijn voorspellingen in de nabije toekomst zullen uitkomen, af en toe misschien wat futuristisch en humoristisch maar toch het lezen waard denk ik !
 
Hier gaan we :
 
Door de opwarming van de aarde en het smelten van de polen zal ons klimaat totaal veranderen, van felle winters en hete zomers zullen we evolueren naar een klimaat dat het ganse jaar hetzelfde zal zijn met heel wat regen en gemiddelde temperaturen gans het jaar van zo'n 15 graden. Hierdoor gaan er ook heel wat veranderingen optreden in fauna en flora; diersoorten zullen uitsterven, anderen zullen muteren of veranderen en zich aanpassen aan het klimaat. Zo voorzie ik dat vliegen en muggen binnen een jaar of honderd gemakkelijk dertig tot tachtig centimeter groot zullen zijn, als je dan gaat slapen helpt een muggespray niet meer maar moet je met een baseballbat of matrak je kamer binnengaan om de muggen en vliegen dood te kloppen vooraleer je in bed kan kruipen, een gemiddelde mug of vlieg zal dan zo'n 20 tot 30 kg wegen dus mensen begin maar al te trainen om aan de nodige spieren te geraken tegen dan !
 
Door de grootte van deze insecten moeten natuurlijk ook planten en bomen zich aanpassen; bomen zullen op korte tijd dikkere takken krijgen en struiken eveneens, alle dunne gewassen zullen uitsterven en niet meer groeien en als je naar zee rijdt zorgen speciale  grills op je auto ervoor dat deze vliegen en muggen je raam niet verbrijzelen , als er dan tenminste nog met de auto gereden wordt want daar zie ik ook verandering in komen.
 
Binnen pakweg vijftig jaar zal er nog maar één merk zijn, hetwelke weet ik niet, alle kleinere merken zullen opgeslorpt zijn door één wereldwijd merk en die zullen enkel nog auto's fabriceren voor de heel rijken onder ons, wij, de gewone werkmensen, zullen ons verplaatsen met motors op onze rug, aangedreven door één of ander revolutionaire brandstof zoals koolzaadolie of zonnebloemolie. We zullen dan met zijn allen op een vijftal meter van de grond vliegen en autostrades en wegen zijn niet meer nodig, enkel nog voor die heel rijken die supergesofisticeerde wagens hebben met detectiesystemen om te kunnen weten of er een mug of een vlieg tegen hun auto zal vliegen om deze vooraleer ze tegen deze dure wagens rijdt, met een laserstraal  te vernietigen. Ja , lach gerust, maar zo zal het zijn. Files zullen niet meer bestaan, snelheidsmeters of flitspalen evenmin dus zoals u ziet, niks als voordelen. Natuurlijk zullen wij met ons motortje op de rug ook moeten opletten om niet tegen een vlieg of mug te vliegen, daarom zal bij elk motortje een speciale knuppel geleverd worden.
 
Sommige slimmerds zullen natuurlijk van de nood een deugd maken en de doodgeknuppelde vliegen en muggen preparen voor consumptie, zo zal er in de toekomst mugge- en vliegebilletjes, gefrituurde mugge-en vliegeogen, mugge- en vliege-ribbetjes gegeten worden door de fijnproevers onder ons. Nu hoor ik u al denken, okee, maar wat met de vogels en andere insekteneters, die vliegen en muggen aten ?
 
Wel heel simpel, diegene van de vogels die overleven, en dan denk ik vooral aan mussen, kraaien, merels ed, wel die zullen uiteraard ook groter worden, ik schat dat zij zo'n meter tot 1,5 meter groot zullen worden, en vaak zullen zij, zoals de meeste dieren die zich aanpassen  agressief zijn tegenover de mens.
Door dit ganse spektakel zullen wij mensen een aantal dingen niet meer kunnen doen, zoals als het weer het toelaat, buiten in onze tuin liggen of gaan zwemmen in zee of een andere buitenactiviteit; totaal onmogelijk; stel je voor wanneer je op je strandstoel ligt dat er een zwerm mussen passeert, buiten het feit dat het even pikdonker zal zijn bestaat de mogelijkheid dat ze iets laten vallen, dus ik schat dat de uitwerpselen van één mus gemakkelijk 10 tot 15 kg kunnen wegen dus...Op deze manier zullen uiteraard veel mensen sterven indien ze zich niet kleden voor deze gelegenheid, ik denk dan ook dat we enkel buiten kunnen gaan met een enorme stalen helm op en een dito pak en schoenen.
 
Zoals steeds zullen er slimmeriken zijn die iets zullen maken met de musse- en andere vogelpoep; ik denk dan aan brandstof of iets dergelijks...
Trouwens door al deze veranderingen zal de meerderheid van de bevolking op de hele wereld vooral thuiswerk doen.
 
Waar ik ook van overtuigd ben is het volgende : binnen de vijftig jaar zal elke mens, net als nu een hond, een chip krijgen ingeplant achter het oor. Op deze chip zullen alle gegevens van dit individu staan zoals geboortedatum,woonplaats, beroep,huwelijksstatus,sexuele geaardheid, godsdienstige overtuiging enz.Het grote voordeel hiervan is dat ontvoeringen ed minder zullen voorkomen want deze chip zal ook een sensor bevatten die over de hele wereld gespot kan worden wanneer nodig !
 
Ook op het vlak van de geneeskunde zal er heel wat veranderen; aids,kanker,hart en vaatziekten zullen voorkomen worden door elke dag een pil te nemen ontwikkeld tegen deze ziekten; ook de wereld van transplantaties zal er op vooruitgaan ; ik voorzie dat binnen honderd jaar elk lichaamsdeel kan getransplanteerd worden, zo zullen er bijvoorbeeld koppenziekenhuizen zijn die zich specialiseren in het transplanteren van hoofden; spijtig dat ik dit niet meer zal meemaken want mijn kop is eigenlijk niet meer om aan te zien maar soit ! D      okters zullen massaal armen, benen, voeten, neuzen, handen,harten,longen,nieren,penissen,vagina's,tepels enzovoorts overplanten en op termijn zullen al deze lichaamsdelen zelfs verkrijgbaar zijn in hoogwaardig plastiek met als resultaat dat mensen niet meer sterven en gemakkelijk 500 jaar of ouder zullen worden wat me dan ineens brengt op het grote probleem dat ik zie van overbevolking ;  ik denk dat we binnen de tweehonderd jaar met een massa mensen op deze aardbol zullen rondlopen, gelukkig zijn de Amerikanen er tegen dan al in geslaagd om hele steden te bouwen op Mars, Jupiter en de maan zodat dit probleem opgelost kan worden.
 
Heel wat mensen zullen niet meer op vakantie gaan naar Spanje, Italie of Frankrijk maar trekken voor een weekje of zo naar de maan via speciaal daarvoor aangelegde kokers waardoor je met speciale raketten op een uurtje naar de maan kan reizen.
Uiteraard zullen er de nodige speciale reisburos zijn waar je deze reizen kan boeken, hierdoor zullen natuurlijk alle vliegtuigmaatschappijen failliet gaan wat maar goed is ook daar wij dan met ons motortje rondvliegen en denk eens even wat er zou gebeuren als er een mus of een vlieg of zo tegen het vliegtuig botst !
 
Uiteindelijk denk ik toch dat de mens zichzelf zal vernietigen door één of andere grote ramp, binnen honderd jaar zal er met atoombommen gelachen worden en zal elke natie een ultrabom hebben die in één klap de ganse aarde kan vernietigen, de vraag rest wie zal als eerste op de knop drukken ?De Hollanders misschien ?
Wat ik ook denk is dat er binnen honderd jaar geen landen meer bestaan, elke grens zal weg zijn door het overvloedige immigreren van mensen naar andere streken en landen, vooral de moslimwereld zal sterk toenemen en binnen  150 jaar zal er slechts één geloof meer zijn namelijk de Islam. Goed dat ik dat niet meer moet meemaken ! Ook alle politieke partijen zullen binnen de honderd jaar ophouden te bestaan, overal ter wereld zal effectief het recht van de sterkste en de rijkste tellen, hij die rijk is zal baas zijn, de armen moeten luisteren en zwijgen, tegenstanders worden zonder pardon gedood door het smelten van hun plastieken ledematen, daarna worden ze gevoederd aan de mussen en vliegen en muggen !
 
Wat ik ook voorzie is dat elk gezin zijn kindje volledig kan kiezen door genetische manipulatie, een koppel gaat gewoon naar een ziekenhuis, vult een bestelbonnetje in en kan een maand later zijn babietje komen afhalen. Bevallen en zwanger zijn is dan al lang uit de mode, babies zullen groeien in proefbuizen in  laboratoria. Natuurlijk zal geld hierin ook weer een rol spelen, mensen met veel geld zullen babietjes kunnen kiezen met veel verstand die goed lijken op bekende acteurs, mensen met minder geld zullen het moeten stellen met minder begaafde kindjes die veel weg hebben van komieken of monsters.  Natuurlijk staat deze ouders niets in de weg om deze kindjes later, als ze goed geld verdiend hebben, om te laten bouwen tot mooie mensen met een ander hoofd en dergelijke, als ze intussen tegen dan al niet zijn opgegeten door reuzemussen of vliegen want arme mensen kunnen zich geen stalen helmen veroorloven en moeten het dus doen met minder goed materiaal waardoor ze dan weer de nodige risico's lopen als ze buiten komen !
 
Ook onderwijs zal niet meer nodig zijn; elke mens zal de nodige ruimte in zijn hoofd krijgen om een harde schijf te plaatsen waarop men gegevens kan plaatsen die  men ook weer kan kopen in gespecialiseerde winkels, sommige mensen zullen slechts 1 gigabyte aan gegevens bezitten anderen zullen rondlopen met enkele duizenden gigabytes in hun hoofd, hierdoor zal de vooruitgang natuurlijk nog sneller gaan en zullen dingen uitgevonden worden waarvan men nooit had gedacht dat iemand ze kon uitvinden zoals bijvoorbeeld de ultrasone vliegenspotter waarmee je al van ver kan zien of er een vlieg op komst is of niet.
 
Wat ik in de nabije toekomst  zeker verwacht is het volgende; als je ziet hoe kinderen van nu ganse dagen voor hun pc zitten of uren aan een stuk met de playstation spelen of hun mp3 speler de ganse dag keihard loslaten op hun oren dan is deze voorspelling bijna vanzelfsprekend; binnen de dertig jaar zullen kinderen geboren worden met reusachtige oren en ogen en met dikke duimen zodat ze bovenvernoemde activiteiten beter kunnen doen, natuurlijk kunnen ze later nog naar het ziekenhuis gaan om plastieken oren of ogen of duimen te laten plaatsen, gemakkelijk is dan wel dat deze kinderen met hun grote oren sneller vliegen of muggen zullen horen aankomen en dat ze deze dan met hun grote duimen zullen kunnen verbrijzelen, zo zie je maar dat alles nog goed komt !
Ook grote multinationals zullen verdwijnen of samensmelten, zo zal bijvoorbeeld Bayer gaan samenwerken met Pfizer wat dan BP zal worden, Esso,Shell,Texaco zullen samensmelten en uiteindelijk zal er slechts één merk medicatie en één merk benzine meer zijn, als we dan nog benzine en medicatie nodig hebben hee ! Medicatie niet denk ik als ons lichaam bijna volledig uit plastiek is, de enige die hier wel zal bij varen is de firma Tupperware, die hun idiote gebruiksvoorwerpen zal gaan vervangen door het in grote schaal aanmaken van menselijke lichaamsdelen !
Gewone benzine zal niet meer gemaakt worden waardoor de machtige oliesjeiks kunnen gaan doppen alhoewel ik denk dat binnen de honderd jaar doppen niet meer zal bestaan, ik denk dat iedere mens die geen werk heeft gewoon een spuitje zal krijgen of vliegen of muggenvanger zal moeten worden om nog iets te kunnen verdienen, zij kunnen dan de gevangen vliegen en muggen doorverkopen aan de restauranthouders die ik eerder vermeldde.
En dan nog één van de belangrijkste zaken : de roesbrengende middelen zoals alcohol, drugs,sigaretten ed. Vrij eenvoudig : er zullen winkels uit de grond schieten waar je bijvoorbeeld een alcholshot kan kopen of een drugshot.
 
Je neemt een familypack mee naar huis en geeft de ganse familie een shot, je kan dan enkele uren onder invloed leuteren over koetjes en kalfjes of gewoon de beest uithangen (niet buiten natuurlijk; denk aan de vliegen,muggen,mussen ed), wanneer het shot is uitgewerkt zal je geen kater hebben maar gewoon een beetje moe zijn. Dan kan je gaan slapen in je cocon, want tegen dan bestaan bedden immers niet meer, in elke kamer zal één of twee stalen cocons staan waarin luchtdruk, luchtvochtigheid ed geregeld zijn waardoor je de perfecte slaap kan hebben, ook handig deze stalen cocons tegen de reeds uitvoerig vermelde reuzenvliegen en muggen moest je geen baseballbat of matrak bezitten om ze dood te slaan ben je toch nog veilig als je slaapt.
Natuurlijk zullen er spijtig genoeg nog steeds verslaafden rondlopen die konstant van de roes willen genieten, deze zullen massaal shots opkopen of stelen net zoals verslaafden nu, als ze echter gepakt worden door de politie worden ze zonder pardon opgesloten in speciale gevangenissen waar men hen hun plastieken lichaamsdelen terug afpakt en hen gewone menselijke delen terug geeft, dan zullen ze worden losgelaten buiten zonder stalen helm of dito pak en zullen ze worden opgegeten door de vliegen, muggen en reuzenvogels.
 
Je kan er eens mee lachen maar grappig is anders natuurlijk. In de toekomst zal het verre van grappig zijn, de mens stopt immers niet met uitvinden zodat er een boel overbodige spullen op de markt zullen komen; automatische vliegendetectors, compjoeters waarmee je ook je haar kan kammen, fietsen die je ook kan gebruiken om het gras te maaien, mp3 spelers die ook je zwembad kunnen proper houden, haardrogers waarmee je ook vliegen of mussen kan neerlaseren enz.
 
De mens zal zovele overbodige luxe hebben dat hij praktisch niet meer zal bewegen waardoor de mensheid dan extreem dik zal worden, de gemiddelde mens zal over pakweg honderd jaar rond de 150 kg wegen en niks anders meer doen dan eten daar alle andere dingen overbodig zijn, fitnesscentra zullen er niet meer zijn, zelfs sexuele arbeid zal verdwenen zijn daar alles via de pc gebeurt; heb je zin in sexen even de pc aan, bijhorende bril en koptelefoon op, het gewenste programma downloaden en je kan uren virtuele sex hebben zonder dat je een vin veroert. Hierdoor zullen de meeste emoties verdwijnen, verdriet, angst ed zullen niet meer bestaan. Wanneer iemand sterft zal hij opgebrand worden en weggegooid worden op straat. De muggen, vliegen en mussen zullen de overschot gretig opruimen.
Qua entertainement zullen er meer en meer bizarre vormen ontstaan; ipv big brother, rad van fortuin en expeditie robinson zullen er andere programma's komen : bijvoorbeeld wie doodt zijn eerste mede kandidaat : een soort realityreeks waarin de kandidaten elkaar moeten vermoorden, of wie vangt de meeste vliegen , waarin de kandidaten enkel gewapend met een knuppel, ergens in de wildernis worden gedropt en moeten proberen om de meeste vliegen te vangen.
Waar ik zeker van ben is het volgende :  er zal een programma komen waarin mensen die zinnens zijn om iemand te vermoorden, de redactie kunnen opbellen zodat hun moord live op tv komt, kan het nog extremer ?!
Binnen honderd jaar zal heel de wereld geislamiseerd zijn, alle aardbewoners zullen dan moslims zijn, willen of niet, dus dat wil zeggen ; geen alcohol, geen hoereloperij meer, geen sigaretten, geen werk maar wel veelwijverij dus da's mooi meegenomen, ipv het eten van varkensvlees zal tegen dan het eten van vliegenvlees niet koosjer meer zijn !
Huwelijken zoals we die nu kennen zullen verdwijnen, alle traditionele waarden zullen stilaan verdwijnen, iedereen zal met iedereen mogen huwen, zo kan je tegen dan getrouwd zijn met een boek, een hond, je kat, je kanarie, je partner, een geit of als je dat wil zal je zelfs met je getemde vlieg kunnen trouwen !
Pastoors en paters zullen niet meer bestaan of volledig werkloos worden .
 
't Ja, als mijn voorspellingen gaan kloppen ziet dat er allemaal niet zo rooskleurig meer uit maar ik heb nog één ding, in de toekomst zullen we allemaal minstens één robot hebben die alles voor ons doet, die gaat voor ons werken, vangt voor ons vliegen, doet thuis al het werk, hierdoor zal de mens veranderen; mensen zullen dikker en dikker worden en op de lange duur zullen onze armen en benen verdwijnen, kinderen zullen geboren worden als een bol, zonder armen en benen en in die wereld zullen we als knikkers rondtollen, de robots zullen al het werk doen, terwijl wij, als dikke ballen door elkaar zullen rollen, door het feit dat we wel zullen blijven eten, zullen deze ballen dikker en dikker worden wat er toe zal leiden dat heel wat mensen gewoon zullen exploderen, dit zal het begin van het einde van de wereld zijn want niemand zal hieraan iets kunnen doen.

Tot zover mijn relaas en tot de volgende...

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.