Voor schrijvers, door schrijvers
980 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Kort verhaal

Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! 

115 Hits

Publicatie op:
(Nogmaals) De week van Tommie de teckel
Hallo hier is Tommie.
Ik heb een groot geheim dat ik toch graag even met jullie wil delen. Ik ben bang, heel bang. Er woont bij ons een monster in de trapkast. Een lawaaimonster. Vrouwtje is er vriendjes mee want ze laat hem regelmatig uit de kast en dan rolt ze zijn hele lange staart uit. Daarna drukt ze op een knop bij zijn billen en dan gebeurd het....dan begint tie te brullen niet normaal meer en ik begin dan hard terug te blaffen. Ik begrijp niet wat hij nu wil zeggen want hij is made in China en dat versta ik niet. En nou heeft vrouwtje mij buiten gezet omdat ik zo blaf, dat monster liet ze zo aan mijn bank ruiken waar ik altijd lig en hij mocht ook aan de vloer likken. Ja ik was wel buiten gezet maar heb alles gezien want in de serre staat ook een bank dus zo kon ik naar binnen gluren met mijn neus plat tegen de ruit. Toen hij eindelijk zijn grote mond hield en vrouwtje zijn staart had ingerold en buik had leeggeschud mocht ik weer naar binnen. Hebben jullie ook zo'n monster in huis?
Gelukkig zijn we hierna lekker aan de wandel gegaan en op het grote veld waar ik los mag lopen was nog een hond, het was een Duitse zei vrouwtje en volgens mij had ze ook een baan want vrouwtje zei ook iets over een Herder. En wow wat een knapperd was het ik was opslag verliefd. Als ze hard liep was ze net een springend hertje en ik sprong er rende erachteraan als een burlend hert natuurlijk. Vrouwtje vond het erg komisch omdat ze alleen mijn oren af en toe zag flapperen boven het gras uit en vond mij meer op een springend konijn lijken pffff. Ik hoop dat Duitse Herderinnetje snel weer tegen te komen. Ook heb ik een ontmoeting gehad met een hele deftige teckeldame haar naam was Lady-Jane, ze had ook nog een vriend bij zich zijn naam was Doodle maar hij was niet vriendelijk en gromde naar me dus ik noemde hem maar Doodlezak, hihi.
Nu gaan we fijn weekend houden en wachten op de sneeuw, vrouwtje zegt dat het dit keer wel een echt dik pak gaat worden en die gek heeft me opgemeten mijn pootjes zijn 13 cm hoog dus dat beloofd wat want er zou 20cm gaan vallen. Ik hoop dat vrouwtje een pielewaps warmer voor me heeft, straks bevriest tie nog. Bij 30cm sneeuw verdwijn ik helemaal dus dan kan ik niet meer naar buiten en zet ze me op de mensen wc zegt ze.
Ik ga nu maar voor de nephaard zitten en doen of dat lekker warm is, misschien krijg ik nog wel wat te snacken erbij.
Fijne week en voorzichtig allemaal.
Poot Tommie

Noot van de auteur:
De eerdere versie was met emoticons maar ipv daarvan stonden er vraagtekens dus nu in de herkansing zonder de ??
Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "(Nogmaals) De week van Tommie de teckel"

12.02.21
Feedback:
Beste Inge!
Ik vind dat je een erg leuk verhaaltje hebt verzonnen, alleen zou je het nog heel veel beter kunnen opschrijven. Ik probeer je een paar aandachtspuntjes te noemen:
- Gebruik een komma als er een adempauze in de tekst valt. Ook voor woorden als 'want' en tussen twee werkwoorden in is het meestal slim om een komma te gebruiken. Ik mis op heel veel plaatsen in je tekst de komma's.
- dan gebeurd het.... - gebeurt moet hier met een t en er moeten drie puntjes achter, niet meer!
- tie is geen nederlands woord.
  • Schrijfkwaliteit
    2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig