Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • Korte verhalen

  Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is een compleet verhaal.

 • Ook meedoen?

  Wil je ook een kort verhaal publiceren op Schrijverspunt? Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Geen feuilleton! Graag eerst even inloggen (lid worden is gratis). Bij een kort verhaal geven we de voorkeur aan maximaal 1000 woorden.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Kort verhaal

Jouw verhaal hier toevoegen?

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

nieuwe schoenen

Het was sidderend warm toen we gedrieen over de wijnstraat liepen. Flip,peter smit en ik.We liepen in een flinke pas, even iets regelen. We zeiden niet veel, we wisten wat er moest gebeuren. Flip had air max aan één was lek dus om de stap hoorde je ff..ff..ff.. Het was link geworden, de nieuwe wet zei dat dealers zonder gevolgen aangifte konde doen als ze geript waren. Overrulen dus. Ik ging niet vaak mee met de acties van mijn maten,nu was het nodig. Ik moest buiten bij de deur blijven staan om klanten tegen te houden en een oogje in het zeil. Er kon weinig gebeuren, nadeel was 'we hadden een naam'. Vele mensen konden ons, mij als dichter. peter smit wereldkampioen kickboxen en Flip een zware jongen en we waren bekend in het uitgaans leven. We spraken nooit echt af , kwamen we elkaar tegen dan gingen we dagen door en dan zag je elkaar een tijdje niet.We waren op de plek actie. Ik ging links bij de deurpost staan en de jongens liepen naar binnen. Na 3 lange minuten was het wegwezen. Het leek warmer geworden. Gelukkig konden we de kroeg in een tijdje vooruit en flip had ook nieuwe schoenen gekocht, er zat bloed op die andere.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 347
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Jouw quote te lezen voor anderen?

Een quote is een aanhaling of een citaat, ofwel een weergave van wat iemand gezegd heeft. Wij en anderen zijn erg benieuwd naar jouw quote. De quote mag van jezelf zijn of een leuke door jou gevonden…

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…