Korte verhalen

Korte verhalen op Schrijverspunt

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard. Poe vond dat een kort verhaal in een half uur tot twee uur, maar in elk geval in één keer moest kunnen worden uitgelezen en gericht moest zijn op het bereiken van een enkel effect.

De waarschijnlijk meest uitdagende vorm van een kort verhaal is het flitsverhaal. Een flitsverhaal is een compleet verhaal in het kleinst mogelijk aantal woorden. Het moet een begin, midden en einde hebben en bij voorkeur een draai of verrassing aan het einde. "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef."

Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen.

Jouw zelf geschreven korte verhaal  of flitsverhaal is hier ook welkom. Graag eerst even inloggen.Een kort verhaal bij Schrijverspunt mag uit maximaal 500 woorden bestaan.

Waardeer je een kort verhaal? Breng dan s.v.p. een stem uit van 1-5 (5 is de hoogste waardering)

nieuwe schoenen

Het was sidderend warm toen we gedrieen over de wijnstraat liepen. Flip,peter smit en ik.We liepen in een flinke pas, even iets regelen. We zeiden niet veel, we wisten wat er moest gebeuren. Flip had air max aan één was lek dus om de stap hoorde je ff..ff..ff.. Het was link geworden, de nieuwe wet zei dat dealers zonder gevolgen aangifte konde doen als ze geript waren. Overrulen dus. Ik ging niet vaak mee met de acties van mijn maten,nu was het nodig. Ik moest buiten bij de deur blijven staan om klanten tegen te houden en een oogje in het zeil. Er kon weinig gebeuren, nadeel was 'we hadden een naam'. Vele mensen konden ons, mij als dichter. peter smit wereldkampioen kickboxen en Flip een zware jongen en we waren bekend in het uitgaans leven. We spraken nooit echt af , kwamen we elkaar tegen dan gingen we dagen door en dan zag je elkaar een tijdje niet.We waren op de plek actie. Ik ging links bij de deurpost staan en de jongens liepen naar binnen. Na 3 lange minuten was het wegwezen. Het leek warmer geworden. Gelukkig konden we de kroeg in een tijdje vooruit en flip had ook nieuwe schoenen gekocht, er zat bloed op die andere.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 284
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Schrijfwedstrijden

Boekentip

Top 10 : Meest gelezen

BookBuster