Voor schrijvers, door schrijvers

Kort verhaal

Nieuwe nostalgie
Inzendingen: 1054
Een kort verhaal kenmerkt zich doordat de handelingen, gedachten en gesprekken van de personages zijn georganiseerd in een plot van komische, tragische, romantische, satirische of nog andere aard.  Een kort verhaal is altijd een compleet en zelfstandig leesbaar verhaal. Dus geen vervolg! In deze schrijfactiviteit is ook ruimte voor reisverhalen en flitsverhalen.
 
 "Het meest beknopte en sprekend voorbeeld van een flitsverhaal is het verhaal dat Ernest Hemingway schreef.
" Te koop: babyschoenen. Nooit gedragen."
Nieuwe nostalgie
© Han Maas op .
Aantal hits: 145

Zondagavond. Ik schuif de dekens terug en maak ruimte voor mijn speelgoedbeesten. Mijn teddybeer neemt de meeste plaats in. Ik draai het licht van mijn zaklantaarn tot een smalle bundel.
Maandagochtend. De dekens liggen weer over mij heen. Teddy zit weer in zijn stoeltje en mijn zaklantaarn ligt op het tafeltje. Brood met pindakaas bij een schemerlampje in de huiskamer.

Pas later leer ik iets over convergerende en divergerende lichtbundels. Dat mensen en voedsel worden gemanipuleerd. Ook Teddy, want beren hebben spitse snuiten.

Zondagavond. De dekens hoog opgetrokken. Het bedlampje brandt, nog even lezen.
Maandagochtend. Het lampje brandt nog, het boek ligt opengeslagen op bed. De zon schijnt. Het mooie van vandaag is morgen nieuwe nostalgie waaraan ik overmorgen terugdenk.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Nieuwe nostalgie"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Kort verhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart